Start herbouw Takii-locatie

Start herbouw Takii-locatie

Ruim een jaar na een verwoestende brand, is op maandag 28 november de eerste paal geslagen voor de herbouw van Takii’s productie- en veredelingslocatie in Zeeland. De Japanse zaadveredelaar grijpt de gelegenheid aan om de vestiging in Sint-Annaland uit te breiden.

In oktober vorig jaar brandde de vestiging van Takii Europe in het Zeeuwse Sint-Annaland grotendeels af. Bij de brand waren, tot ieders opluchting, geen gewonden gevallen. Wel gingen twee loodsen, zaadvoorraden en het kantoor verloren. Met hulp vanuit de lokale gemeenschap werd snel een tijdelijk onderkomen gevonden voor alle medewerkers en voor de geredde goederen en inventaris.
 
De herbouw wordt aangegrepen om de productie- en veredelingslocatie een upgrade te geven. Zowel de loodsen als het kantoor zijn in het nieuwe bouwplan verruimt. Hierdoor wordt het mogelijk om veredelingsactiviteiten uit te breiden en zaadproductie en zaadschoning op te schalen, met name voor Takii’s ‘SAHIN Home Garden’ assortiment. De oplevering van het nieuwe complex staat gepland in het voorjaar 2023.

(Foto: BPnieuws)

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie