Valto wint challenge GreenTech Americas

Valto wint challenge GreenTech Americas

De winnaar van de start- en scale-up challenge, georganiseerd door GreenTech Americas in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Mexico en het Nederlandse Business Support Office Querétaro, is Valto Biocontrol met het product V10. De Nederlandse start-up werd geselecteerd uit zeven indrukwekkende inzendingen. Het doel van de challenge is om start- en scale-ups de kans te geven hun innovatieve en duurzame oplossingen te presenteren aan de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt tijdens GreenTech Americas. De tentoonstelling wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 maart in Querétaro Congress Center (QCC), Mexico.

Bij GreenTech draait alles om innovatie en kennisuitwisseling. Om de sector een extra impuls te geven en telers en veredelaars te helpen met innovatieve oplossingen, werd de start- en scale-up challenge voor de tweede keer georganiseerd door GreenTech Americas. Het geeft jonge en innovatieve bedrijven uit Nederland direct toegang tot de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt.

Valto Biocontrol lanceerde het product V10, dat telers helpt om hun tomatenplanten op een milieuvriendelijke manier te beschermen en resistent te maken tegen het Pepinomozaïek Virus (PepMV). Bij kruisbescherming worden jonge planten 'gevaccineerd' met milde varianten van een virus, dat de planten het hele jaar voorbereidt en beschermt tegen de symptomen van dit virus. Sinds 2022 heeft Valto toestemming om V10 op de Mexicaanse markt te verkopen. Daarnaast kregen alle inzendingen een eervolle vermelding: Celine, OTFLOW, Tapp, Plantfellow, Sigrow en Track32. De inzendingen werden beoordeeld op de mate van innovatie, duurzaamheid, presentatie en geschiktheid voor de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse markt.

Valto Biocontrol heeft een vliegticket naar Mexico en een stand op de beurs gewonnen. Ook kunnen ze tijdens een van de drie showdagen hun innovatie of bedrijfsidee pitchen op een tijdslot op de GreenTech Stage.

De jury bestond uit Erik Plaisier (Nederlandse Ambassade in Mexico), Frank Hoogendoorn (Nederlandse Ambassade in Mexico), Steven Büter (NBSO), Annie van de Riet (AVAG) en Mariska Dreschler (GreenTech). Ze kozen voor Valto Biocontrol omdat: “De producten van Valto planten op een milieuvriendelijke manier beschermen tegen virussen”, “Reeds sterke samenwerkingsverbanden, nationaal en internationaal (verkocht in 25 landen)” en “Nieuw op de Mexicaanse markt”.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie