Ronald Grootscholten: Nieuwe vrouw des huizes

Ronald Grootscholten: Nieuwe vrouw des huizes

Een weblog van Ronald Grootscholten. Hij is partner en senior adviseur bij Florpartners. Ronald schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

‘De muur moet een andere kleur krijgen. Alle woonkamerlampen wil ze vervangen. De keuken wil ze opnieuw inrichten. Ondertussen is het voorjaar en moeten we echt de tuin gaan doen. Oude punten komen opnieuw op de lijst, de lijst wordt langer en de voortgang trager'. Collega Mike lucht lachend zijn hart. Mike heeft het ouderlijk huis verlaten. Nieuwbouwhuis gekocht. Al zijn vrije tijd erin gestopt maar ondertussen toch kans gezien om verliefd te worden. Zijn vriendin trekt bij hem in op het moment dat het huis bijna klaar is. En ja, dan wil de nieuwe vrouw des huizes terecht haar inbreng.

Na de verkiezingen is het in Den Haag en de provincies niet anders. De lijstjes worden langer, de discussies intenser, de voortgang trager en de chaos groter. Het tuinbouwcluster heeft  niet veel te verwachten van de politiek de komende tijd. Dat is vervelend maar verandert weinig aan de opdrachten waar we voor staan. Klimaatneutraal en chemievrij telen, het oppervlaktewater schoon en arbeid professioneel organiseren. Dat zijn hele grote opdrachten, maar ik ben optimistisch. De afgelopen 2 jaar ontpopt zich nieuw leiderschap. Ondernemers die de onderwerpen omarmen en intrinsiek gemotiveerd zijn om aan oplossingen te gaan werken. In de vruchtgroente sterke ondernemers vanuit de 5 afzetorganisaties inclusief hun directeuren. In de sierteelt is een groep Versnellers ontstaan met eenzelfde ambitie. In het zachtfruit is een belangrijke klant van ons, tuinbouwondernemersprijs winnaar Van der Avoird Trayplant, koploper. Ook binnen de tuinbouwtoelevering staan krachtige leiders en bedrijven op, die de handen ineenslaan. We gaan het gewoon doen, is de houding. Niet het defensief in maar juist stappen vooruitzetten. Niet wachten tot je geen kant meer op kan en de onvoorspelbare overheid maatregelen over je uitstort. Dat is het gedrag dat bij de tuinbouwsector hoort, tandje erbij en versnellen.

En Mike en zijn vriendin? Die doen niet anders. Eind april is alles spik en span.

Bron: Ronald Grootscholten

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie