Blog: Wel of niet

Blog: Wel of niet

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Arne schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Ik heb getwijfeld of ik in deze column wel of niet zou gaan schrijven over het coronavirus.

Ik heb besloten dat niet te doen, op enkele zinnen na. Er wordt namelijk zoveel over gecommuniceerd, dat alles wat ik zeg waarschijnlijk al een keer gezegd is.

Het enige wat ik persoonlijk kan melden is dat wat alles wat er nu gebeurt, onwerkelijk aanvoelt. Het leven en het ritme is totaal verstoord.

Waarover dan wel schrijven? De lente is begonnen, de laatste dagen zijn qua weer, fantastisch. Er is eindelijk weer licht, de laatste maanden zijn nat en donker geweest. Het doet de mens en de planten goed.

Bij Koppert wordt hard gewerkt aan de vraag naar extra bestuiving in het hard- en zachtfruit. Het is altijd een puzzel om dit ingevuld te krijgen, de natuur laat zich niet plannen.

Door weersomstandigheden, koude of juist hoge temperaturen kan de vraag naar hommels vertragen of versnellen. Gelukkig houden wij hier altijd rekening mee door middel van een stukje spreiding van de geplande vraag in het productieproces.

Afgelopen week is de grote vraag naar hommels begonnen in met name Frankrijk en Duitsland .De hommels spelen een grote rol in de bestuiving van prachtige fruitsoorten die helpen onze gezondheid en weerstand te verhogen.

Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid in deze turbulente tijden.

Bron: Arne van Aalst

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie