BLOG Vincent Jansen: Kampioen

BLOG Vincent Jansen: Kampioen

Een weblog van Vincent Jansen. Vincent is regiomanager Noord-Holland bij uitzendorganisatie NL Jobs. Deze weblog schreef hij exclusief voor Goedemorgen.

Flevo-4 van voetbalvereniging Flevo Middenmeer is kampioen! Het team promoveert nu van de 7e klasse naar de 6e klasse. Met een doelsaldo van +89 wist het team de competitie overtuigend te winnen. De huldiging en de schaaluitreiking, door de clubvoorzitter in hoogst eigen persoon, werd uitbundig gevierd en kreeg veel aandacht van de lokale én regionale pers. Het Noord-Hollands Dagblad wijdde er zelfs 2 pagina's aan…

Nu denkt u ongetwijfeld: 'Wat is er nou zo bijzonder aan een team uit de 7e klasse? En hoezo 2 pagina's in de krant?' Welnu, Flevo-4 is niet zomaar een team maar een zeer bijzonder team. Het team bestaat namelijk louter uit arbeidsmigranten die werkzaam zijn bij NL Jobs. Het overwegend Roemeense team wordt gecoacht door Adi Bularda. Adi was zelf ooit een begenadigd voetballer in de Roemeense competitie. Vandaag de dag werkt hij bij NL Jobs en coacht hij in zijn vrije tijd dit inmiddels legendarische voetbalelftal.

Overal waar Flevo-4 verscheen het afgelopen seizoen, was het dan ook een feestje. Met veel partners, vrienden en familie, stond het behoorlijk vol langs het veld. Tegenstanders genoten er ook van, want doorgaans verschijnt er niet zoveel publiek in de 7e klasse. Dit waren dan wel geen fans, maar evengoed werkte het toch motiverend. Gelukkig niet motiverend genoeg om Flevo-4 te verslaan. Want dankzij de vernuftige 4-2-3-1 opstelling, waren de Roemenen zeer moeilijk te kloppen.

Spil van het team en tevens aanvoerder, is middenvelder Andrei Dragnea. Ooit was hij in Roemenië een getalenteerde jeugdspeler, maar helaas bleek hij geen tweede Hagi. Toch is er nog genoeg van zijn voetbalkwaliteiten overgebleven om het team wekelijks op sleeptouw te nemen. Met een prachtige bal-aanname draait hij steeds weg, de tegenstander het bos in sturend. Vervolgens zet hij met zijn steekpasses de aanvaller een-op-een voor de keeper.

Het mooiste echter nog van alles, is de snelheid waarmee het team integreert in onze samenleving. Want wat is er tenslotte Hollandser dan de ouderwetse voetbalkantine? Na afloop van de wedstrijd wordt er met de tegenstander nog gezellig een biertje gedronken en rollen de broodjes bal over de toonbank. Het team wordt in de regio op handen gedragen, want het geeft een keer een ander geluid over arbeidsmigranten. Namelijk geen uitbuiting, geen misdragingen, geen vooroordelen, geen polarisatie, maar pure verbinding. Sport verbroedert.

Uiteraard wordt het team volledig gesponsord door NL Jobs. Komend seizoen betalen wij ook de contributie. Want een betere reclame voor onze medewerkers en ons bedrijf is er namelijk niet. Het laat zien waar wij voor staan, namelijk verbinding met onze medewerkers. Door het kweken van community's als deze, voelen arbeidsmigranten zich thuis. En dat is oh zo belangrijk, willen we als de BV Nederland nog aantrekkelijk blijven voor arbeidsmigranten. Want dat die nodig zijn om onze economie draaiende te houden, zeker ook de komende jaren, mag inmiddels geen geheim meer zijn.

Bron: Vincent Jansen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie