Sessie tijdens GreenTech over watertechnologieŽn

Sessie tijdens GreenTech over watertechnologieŽn

Water wordt steeds vaker als groeimedium gebruikt in de (glas)tuinbouw. Daarnaast wordt gestreefd naar een gesloten watersysteem oftewel een circulaire waterhuishouding zonder (vervuild) restwater. Maar hier ligt ook de uitdaging: hoe benut je de nutriŽnten optimaal zodat je weerbare planten en een hogere opbrengst krijgt?

In de kennissessie 'Waterverrijkende technologieën voor de glastuinbouw; wat zijn de kansen en de uitdagingen?' wordt gekeken naar verschillende technieken die één ding gemeen hebben: ze richten zich op het verrijken van water. "Maak bijvoorbeeld kennis met ‘nano-bubbels’. We vertellen je wat deze belangrijke ontwikkeling is en wat het effect het heeft op de plant, de opbrengst, de ziektedruk en het milieu. En hoe draagt het bij aan een meer circulaire waterhuishouding, meer hergebruik van water en minder lozen? "

De sessie vindt plaats op 15 juni tijdens GreenTech in RAI Amsterdam in het Technology Theater en is een intiatief van de Water Alliance. Je kunt de bijeenkomst kosteloos bijwonen en hoeft niet vooraf aan te melden. In de kennissessie geeft Pieter Vlaar van Vertify een korte introductie over nanotechnologie in de (glas)tuinbouw. Andere sprekers zijn Mario van der Bree van Fundamental Systems en Niek Schrijvershof van Bio Organic Catalyst. De dag wordt voorgezeten door Jan Broos van Broos Water.

Programma
11:10 uur   Inloop
11.15 uur   Welkom Jan Broos, Broos water
11:20 uur   Introductie Pieter Vlaar, Vertify, over nanotechnologie
11:30 uur   Presentaties van bedrijven
11:50 uur   Discussie en vragen uit de zaal
12:00 uur   Afsluiting

Bron:

Deel artikelMeest gelezen