Voorjaarseditie groenbeurs mooie seizoensstart

Voorjaarseditie groenbeurs mooie seizoensstart

De eerste voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt, die op 7 en 8 februari 2023 plaatsvond, was een mooie aftrap van het tuinplantenseizoen. Bezoekers uit heel Europa en van ver daar buiten bezochten de beurs en waren zeer enthousiast over het complete, direct beschikbare, aanbod.

Beursdirecteur Linda Hoogendoorn – Veelenturf kijkt met tevredenheid terug op deze voorjaarseditie. “Naast de voor de standhouders zo belangrijke aftrap van het seizoen was het ook positief dat de politiek de beurs heeft benut om zich te laten informeren over de sector”, aldus Linda. Tijdens het werkbezoek toonden Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Jeannette Baljeu, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland en het college van B&W van gemeente Alphen aan den Rijn veel interesse in de problemen waar ondernemers tegenaan lopen in de internationale handel. De minister gaf na afloop aan onder de indruk te zijn van de sector en zeker aan de slag te gaan met de punten die de ondernemers hebben aangegeven.
 
Exposanten zijn tevreden over hun deelname aan de beurs. Zij toonden in hun stands hun complete assortiment, gingen in gesprek met huidige en potentiële klanten en schreven orders. De tevredenheid van de exposanten zag de beursorganisatie ook terug in het aantal toezeggingen voor deelname aan de najaarseditie van de beurs op 23 en 24 augustus 2023.
 
Bezoekersfavoriet
Op het centrale plein, direct na de ingang van de beurs was een presentatie van de inzendingen voor de Bezoekersfavoriet. Bezoekers konden met groene ballen hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste nieuwe plant. Rhododendron Hybride ‘Grifie’ van Jules Block uit Lochristi (B) was overduidelijk de favoriete plant, zo bleek bij het slot van de beurs. ’Grifie’ is een Rhododendron Hybride met een mooi groot blad, grote knop en bloem. De tweekleurige bloem met zijn rode/roze gekartelde rand en witte binnenzijde is uitzonderlijk binnen het Rhododendron assortiment. ‘Grifie’ is een natuurlijke vroeg bloeiende soort (begin maart) met vorstbestendigheid tot -10°C.
 
Bekijk hier een impressie van de beurs:

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie