Circulariteit in spotlight

Circulariteit in spotlight

Aankomend jaar is Greenport Aalsmeer de regionale partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Naast de Ondernemersprijs zal tijdens deze editie ook weer een Themaprijs uitgereikt worden, met deze editie als thema ‘Circulair Ondernemen’. Hiermee brengen de partners de volle breedte van het ondernemerschap in de tuinbouwsector onder de aandacht.

Volgens Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs, is circulariteit een steeds belangrijker thema voor de ondernemer van de toekomst. “Met deze themaprijs willen we de vooruitstrevende tuinbouwondernemers die al bezig zijn met de transformatie naar een circulaire bedrijfsvoering een podium geven.” Ronald van den Breevaart, directeur Greenport Aalsmeer: “Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Maar wat betekent dat dan voor tuinbouwondernemers? Wat zijn bijvoorbeeld alternatieve bronnen voor primaire grondstoffen en welke innovaties zijn er nodig? Binnen Greenport Aalsmeer zetten we hier vol op in en hebben we ook een programma rondom circulariteit ingericht. Voor deze themaprijs zijn we op zoek naar ondernemers die hier al volop mee bezig zijn.”

Start inschrijving: 8 november
Voor zowel de Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt dat kandidaten uit heel Nederland zich tussen 8 november en 20 december op een eenvoudige wijze kunnen aanmelden via tuinbouwondernemersprijs.nl. Ook kunnen kandidaten voorgedragen worden door derden. De winnaars worden op het jaarlijkse evenement van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt, dat de aankomende editie plaatsvindt op 6 maart 2024 op een inspirerende locatie in Greenport Aalsmeer. Meer informatie vind je op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Dragende organisaties
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. En dit jaar ook door Greenport Aalsmeer.

(Foto: Het prijsobject dat de winnaar krijgt: Het kunstwerk is 100% vervaardigd van reststromen van o.a. paprikaplanten en de ronde, oneindige vorm beeldt circulariteit uit.)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie