Beyond, Van der Avoird, Griffioen en Porta Nova

Beyond, Van der Avoird, Griffioen en Porta Nova

Vrijdag zijn de finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 bekend gemaakt. Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste Beyond Chrysant uit Hoek van Holland, Griffioen Wassenaar uit Boskoop, Van der Avoird Trayplant uit Bavel en Porta Nova uit Waddinxveen met een persoonlijk bezoek.

Juryvoorzitter Rutger Lommerse bezocht de finalisten van de themaprijs Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen: Dutch Wasabi en Theelers uit De Lier en Biota Nutri uit Roelofarendsveen. Op 29 maart maakt Piet Adema, minister Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de winnaars bekend.

Bekijk hier de aftermovie van de bekendmaking:


Vier finalisten Tuinbouw Ondernemersprijs
De genomineerde bedrijven laten zien dat uitmuntend ondernemerschap ook tijdens uitdagende tijden kan zorgen voor succes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en marktgerichtheid. Beyond Chrysant pioniert in reststromen en datagebruik. Griffioen Wassenaar blinkt uit in hun aanpak om consumenten te verbinden met de natuur. Van der Avoird Trayplant durft scherpe keuzes te maken in groei en de consequenties die dit heeft voor de omgeving. Porta Nova is vooruitstrevend in data, robotisering en marktpositionering.

Drie finalisten themaprijs Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen
Dat de tuinbouw met haar high tech innovaties meer in haar mars heeft dan alleen traditionele teelten, laten we dit jaar zien met de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Genomineerd zijn Dutch Wasabi, het eerste bedrijf in Nederland dat o.a. de uitdaging van de wasabi teelt aanging, Theelers, een initiatief van vier telers die hun restproduct inzetten om een nieuw product, kruidenthee, te maken, en Biota Nutri, die biologische meststoffen uit plantaardige reststromen ontwikkelt. Greenport West-Holland is dit jaar de regionale partner en medeorganisator van de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’.

Innovatie en ondernemerschap in uitdagende tijden
Dit jaar kwamen er bijzonder veel aanmeldingen voor de jaarlijkse uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs binnen. Het ondernemerschap, de kracht en de flexibiliteit om tijdig aan te passen aan de veranderende omgeving is door alle inzendingen op een lovenswaardige wijze vormgegeven. Nuchter, oplossingsgericht en in staat om juist ook in uitdagende tijden te blijven ondernemen en op duurzame wijze gezond voedsel, bloemen, planten en bomen te telen, dat is wat de Nederlandse tuinbouw relevant maakt. In de tuinbouw is innovatie de langstlopende traditie en dat willen we ook dit jaar weer laten zien.

De Tuinbouw Ondernemersprijs is dé ondernemersprijs van de sector, die sinds 1986 jaarlijks toegekend wordt door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit zijn partner in de stichting. En dit jaar ook Greenport West-Holland.
Met het uitreiken van de Ondernemersprijs stelt de stichting zich ten doel om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector.

Tijdens een inspirerende bijeenkomst op 29 maart 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.
 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie