Samenwerking Certhon met Living Greens Farm

Samenwerking Certhon met Living Greens Farm

Certhon en Living Greens Farm kondigen een strategisch samenwerking aan voor de verdere ontwikkeling en wereldwijde uitbreiding van de revolutionaire aeroponic teelttechnologie van Living Greens Farm. De effectieve teelttechnologie van aeroponics is tot in de perfectie ontwikkeld door de Amerikaanse slakweker Living Greens Farm, Inc. Met deze aanpak is Living Greens Farm de enige teler in Controlled Environment Agriculture (CEA) die op de meest duurzame manier volwassen, robuuste bladgroenten oogst die kunnen worden omgezet in kant-en-klare saladepakketten. Certhon zal deze technologie en het groeiconcept op de markt brengen buiten Noord-Amerika. En met hun uitstekende Research & Development team en eigen innovatiecentrum zal Certhon de technologie verder ontwikkelen voor een effectieve wereldwijde implementatie.

Living Greens Farm is de grootste verticale, overdekte aeroponic farm in de VS. Hun baanbrekende verticale teelttechnologie biedt een unieke productpropositie voor extreem lange houdbaarheid van volwaardige kropslarassen en kant-en-klare salades in zakken en saladepakketten. "We hebben een groot regionaal netwerk van retailklanten in de VS en werven fondsen om een grootschalige commerciële faciliteit en verwerkingscentrum te bouwen in Muncie, Indiana", legt George Pastrana, president en CEO, uit. "Ons unieke productaanbod is een succes bij retailers en hun klanten, maar als het aankomt op verdere ontwikkeling of het verkopen van de volledige technologische oplossing buiten Noord-Amerika, zijn we verheugd om samen te werken met een partner als Certhon".

Certhon is een toonaangevend technisch tuinbouwbedrijf en heeft een wereldwijd netwerk van telers, investeerders en onderzoekers die interesse hebben in deze innovatieve teelttechniek. Certhon zal haar technologische expertise en wereldwijde netwerk inbrengen in deze samenwerking, om de aeroponics technologie verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen buiten Noord-Amerika. Het concept is volledig gecontroleerd en geautomatiseerd, een perfecte aanvulling op andere recent gelanceerde geautomatiseerde teeltconcepten van Certhon's oplossingenportfolio. Voor investeerders en producenten die geïnteresseerd zijn in de teelttechniek voor het volwaardig telen van robuuste sla zonder pesticiden en met een extra lange houdbaarheid, zal Certhon onder andere tijdens GreenTech Amsterdam meer informatie geven.

Een gezamenlijke missie
Living Greens Farm en Certhon hebben dezelfde missie - het voeden van de groeiende wereldbevolking. Deze overeenkomst zal een zeer effectieve samenwerking creëren, omdat elk bedrijf de samenwerking aanvult met zijn eigen expertisegebieden. Certhon is een expert op het gebied van innovaties om voedselsystemen te verbeteren en Living Greens Farm innoveert zowel in aeroponics technologie als in hun volwaardige slasoorten en kant-en-klare saladepakketten. "Bovenal maakt deze technologie het mogelijk om minder land en water te gebruiken, terwijl de ecologische voetafdruk wordt verkleind en schadelijke chemicaliën zoals pesticiden en herbiciden overbodig worden", aldus Pastran.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie