Oreon lanceert nieuw multi-layer LED-armatuur

Oreon lanceert nieuw multi-layer LED-armatuur

Oreon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van high-end LED grow lights voor de glastuinbouw, introduceert een nieuw multi-layer LED-armatuur; Embrace XL. De Dutch Powerhouse Embrace XL is speciaal ontwikkeld voor vertical- en indoor farming. De afgelopen jaren is er veel nieuwe techniek ontwikkeld voor deze markt en is nóg duidelijker geworden dat een stabiel teeltklimaat en flexibiliteit enorm belangrijk zijn. Met de watergekoelde Embrace XL kan in élk soort reksysteem een multifunctioneel meerlaagse LED-armatuur geïnstalleerd worden. Zeer efficiënt, robuust en flexibel, zonder directe warmtestraling en met een perfecte lichtverdeling.

De vertical en indoor farming industrie heeft veel stof doen opwaaien de afgelopen jaren. Veel bedrijven hebben een poging gedaan een rendabel verdienmodel op te zetten maar wereldwijd is dit bij slechts enkele farms ook daadwerkelijk gelukt. Veel telers lopen tegen meerdere obstakels aan en een hoge kostprijs per m2. Dit is niet alleen het resultaat van veel dure techniek in een relatief kleine ruimte, maar zeker ook het hoge energieverbruik in een tijd waar de wereld in een energiecrisis verkeerd. Oreon speelt hierop in en heeft nieuw watergekoeld multi-layer LED-armatuur ontwikkeld met de hoogste efficiency en een perfecte uniformiteit dankzij een combinatie van 2 type reflectoren. Dit betekent een optimale belichting op het teeltbed met nauwelijks lichtverlies aan de randen.

Actieve waterkoeling
De warmte tussen de teeltlagen en de toenemende luchtvochtigheid vormen een grote uitdaging voor een stabiel teeltklimaat. De watergekoelde Embrace XL beschikt over een externe driver en heeft daardoor geen invloed op het klimaat tussen de teeltlagen. Dit resulteert in minder temperatuurschommelingen, een stabiele luchtvochtigheid en CO2-waarden. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel het klimaat, de lichtopbrengst als de levensduur van de elektronica en leds ten goede komt. De warmte van de lampen (leds produceren naast licht ook warmte) wordt uit het teeltklimaat weggenomen door de waterkoeling. Deze warmte kan op iedere plaats duurzaam worden hergebruikt.

Licht uniformiteit
De Embrace XL heeft een extreem hoge lichtuniformiteit (>90%) die te danken is aan de positionering van de leds en de verschillende geïntegreerde reflectoren. Het gevolg is een gelijkmatige belichting van een groot oppervlak, zelfs aan de randen van het teeltgebied. De Embrace XL heeft een licht output van maximaal 824 μmol/s en een efficiency van 3,8 μmol/J (welke kan oplopen tot 4,0 μmol/J bij 50% dimmen). Dankzij de lengte van het armatuur (2,13m) hoeven er aanzienlijk minder armaturen geïnstalleerd te worden. Dit alle resulteert in een efficiënte wijze van belichten; méér uniform licht met een lager energieverbruik.

Dynamisch instelbaar spectrum
De Embrace XL is aanstuurbaar middels het Oreon LED Control Center, dit is een draadloze controle functionaliteit die compatible is met een klimaatcomputer. Hierdoor is het mogelijk het spectrum en de lichtintensiteit dynamisch in te stellen in een oneindig aantal groepen (en dus per laag aanstuurbaar). Dit resulteert niet alleen in een hogere kwaliteit en kwantiteit van het gewas, maar draagt tevens bij aan efficiënt en duurzaam telen in een gecontroleerd klimaat.

Het nieuwe multi-layer LED-armatuur Embrace XL van Oreon wordt geïntroduceerd op de Greentech in Amsterdam.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie