Nieuwe PSU Climalux voor groeilichtsysteem

Nieuwe PSU Climalux voor groeilichtsysteem

Tijdens GreenTech Amsterdam wordt door Climalux de nieuwe en in eigen beheer ontwikkelde Power Supply Unit (SMC 4000) gepresenteerd. De SMC 4000 voeding is een 4 kW traploos dimbare led-driver, die voeding levert aan maximaal vier CLX V1000-groeilampen. De PSU werkt op stand-alone basis en kan extern worden bestuurd via de Horticultural Control Unit van Climalux, eventueel gekoppeld aan externe tuinbouwprocescomputers zoals van Hoogendoorn, Priva en Ridder, conform het Horti Lighting Protocol (HLP).

De nieuwe externe PSU heeft een lage inschakelstroom en een zeer hoog elektrisch rendement. De SMC 4000 is traploos dimbaar en apart instelbaar voor werk- en/of groeilicht. Doordat de hardware niet ingebouwd wordt, behoudt de lamp zijn compacte vorm en wordt er minder schaduw in de kas gecreëerd. Daarnaast is de gebruiker flexibel in zijn keuze van plaatsing en kunnen er meerdere armaturen op één PSU aangesloten worden.
 
Eigen ontwikkeling
Het groeilichtsysteem van Climalux is in eigen beheer ontwikkeld en wordt grotendeels geproduceerd in Nederland en ander Europese landen. Dat geldt ook voor de nieuwe PSU. Doordat het product in eigen beheer wordt vervaardigd, behoudt Climalux de controle over ontwikkeling en productie; kan snel inspelen op vragen vanuit de markt en kan beter toezien op productveiligheid en betrouwbaarheid. De voeding voldoet aan de eisen van IP67, waardoor het product gegarandeerd stof- en dompeldicht is. Tevens voldoet de  SMC 4000 aan de geldende CE normen.

Climalux is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige groeilichtsystemen voor groente- en sierteeltgewassen op basis van Het Nieuwe Telen.  Alle systemen en onderdelen worden in eigen beheer ontwikkeld en in Europa geproduceerd. Kom voor meer informatie naar de stand van Climalux op GreenTech.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie