Nauwe samenwerking Berkvens en Octiva

Nauwe samenwerking Berkvens en Octiva

Om hun snelle internationale groei te ondersteunen, gaan Berkvens Greenhouse Mobility en Octiva nauw samenwerken. Samen kunnen ze aan het moderne glastuinbouwbedrijf een compleet productportfolio aanbieden op gebied van logistiek en automatisering.

De sterkte van de samenwerking zit hem in focus te houden op de sterktes van beide partijen en ieder deze sterkte te laten uitspelen. Beide spelers richten zich op de wereldwijde Controlled Environment Agriculture-markt. Zo ontwikkelt, produceert en installeert Berkvens Greenhouse Mobility (gevestigd in Asten en Bleijswijk, Nederland) complete kaslogistieke oplossingen m.b.t. glasgroenten, dat zijn heel concreet producten zoals schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas. Octiva creëert met teams in De Lier (Nederland) en Leuven (België) robotische arbeidsautomatiseringsoplossingen, in nauwe samenwerking en ten dienste van innovatieve telers. Octiva heeft autonome toepassingen zoals UV-C gewasbescherming, scouting, autonoom spuiten en verspreiden van nuttigen, en vele innovaties nog in ontwikkeling.

Kracht en snelheid door samenwerking
Beide partijen geloven in versnelling door samenwerking. Als zusterbedrijf van Taks Handling Systems, is Berkvens Greenhouse Mobility in staat om de teler een totaaloplossing te bieden zowel in de kas als in de verpakkingshal. De robotica van Octiva maakt dit plaatje compleet. Door haar link met Priva heeft ze niet alleen toegang tot een wereldwijd netwerk, maar ook een verregaande integratie met de bestaande managementsystemen. Ook het partnership met Continental dat vorig jaar werd afgesloten door Octiva kadert in deze filosofie: zo veel mogelijk partijen samenbrengen die top zijn in hun vakgebied. De Berkvens-Octiva alliantie laat toe om de teler nog beter te ondersteunen in het kiezen van de optimale oplossing.

Totaalaanbieder voor wereldwijde projecten
Arie Meeuwissen (CEO, Berkvens Greenhouse Mobility) en Tom Coen (CEO, Octiva) zijn de drijvende kracht achter de samenwerking met een duidelijke visie om gezamenlijk een leidende positie in de wereldwijde markt van glastuinbouw te verkrijgen en te behouden. Het doel is een compleet aanbod van intelligente producten te kunnen bieden voor het invullen van alle logistieke en robotica-vraagstukken. Tom en Arie zijn heel enthousiast over de samenwerking. Tom: “we geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van producten én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen”. Zowel Berkvens Greenhouse Mobility als Octiva zijn reeds internationaal actief en hebben een uitstekende kwaliteitsreputatie. Arie: “beide bedrijven werken aan innovatieve ontwikkelingen, vaak samen met hun klanten. Efficiënte en ergonomische oplossingen zijn hierbij de voornaamste pijlers. Het groeiperspectief heeft als overkoepelend doel om totaalaanbieder te zijn voor complete projecten binnen de glastuinbouw wereldwijd.”

Gezamenlijk aanbod
Door de samenwerking kan een klant bij beide partijen terecht voor alle uitdagingen in de kas die hij dagelijks tegenkomt. Hierbij kan een oplossing geboden worden voor vrijwel iedere teelt met de juiste producten in disciplines als gewasverzorging (o.a. buisrailwagens), oogst en transport (met focus op arbeidsbesparing, waarborgen van een hoge kwaliteit van geoogste producten en bieden van een comfortabele en ergonomische werkomgeving, van handmatige tot AGV oogstwagens en in de toekomst ook volledig autonoom oogsten), gewasbescherming (zoals handmatige en volautomatische spuitwagens, tankspuitwagens en zowel volledig automatische als semiautomatische UV-C-units), en scouting en verzamelen van data (voorspellen van oogsten, het detecteren van ziekten en plagen, het inschatten van de groei van gewassen, het registreren van arbeid, en nog veel meer).

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie