Studenten op 'roadtrip' langs veredelaars

Studenten op 'roadtrip' langs veredelaars

Een internationale groep van 21 studenten is het academische jaar goed begonnen. Zij ruilden hun laatste week van de zomervakantie in voor de Summer School. Tijdens deze week maakten zij een 'road trip' langs verschillende veredelingsbedrijven.

De BSc-studenten, van uiteenlopende life sciences studies, namen een kijkje in deze kennisintensieve en innovatieve sector. In een week tijd ontdekten zij hoe de bedrijven wereldwijd bijdragen aan duurzame productie van gezond voedsel en kwaliteit van leven.

Zoals ieder jaar werden de gemotiveerde studenten ontvangen in Seed Valley, dit keer bij Syngenta. De dag begon bij Syngenta Flowers in Andijk, met rondleidingen door de kassen van verschillende veredelaars. Zij vertelden de studenten honderduit over het veredelen van diverse bloemen, van het veranderen van uiterlijke kenmerken tot ziekteresistentie. De dag vervolgde zich bij Syngenta Vegetables in Enkhuizen, waarna een aantal rondleidingen de studenten zelf aan de slag mochten. Daar leerden zij genen tracken door middel van moleculaire technieken én mochten zij zelf planten met de hand bestuiven. Voordat de dag werd afgesloten met de welbekende netwerkborrel, werd er nog een bezoek gebracht aan Syngenta's Field of Innovation in Grootebroek.

Bron: Seed Valley

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie