Starten met MPS-ABC milieuregistratie. Hoe werkt dat?

Starten met MPS-ABC milieuregistratie. Hoe werkt dat?

Door veranderende eisen vanuit de markt, initiatieven als FSI2025 of uit de behoefte zelf groener te produceren, starten steeds meer kwekers met geborgde milieuregistratie. Maar kwekers zien soms wel op tegen de administratieve rompslomp en ingewikkelde computerprogramma's.

Area manager Raymond Scheepens is medeverantwoordelijk voor een wereldwijd netwerk van MPS-coördinatoren die kwekers helpen met het opstarten van hun MPS-ABC registratie. "De afgelopen 25 jaar hebben we samen met kwekers hard gewerkt om onze registratietool zo optimaal mogelijk in te richten. De registratieomgeving staat als een huis en is snel en makkelijk in gebruik".

Scheepens begrijpt dat het in het begin misschien lastig is te beginnen met registreren. Daarom helpen we zonder uitzondering iedere klant met het opstarten van de registratie: een MPS-coördinator komt langs op uw bedrijf of maakt een online afspraak met de klant. "En we gaan pas weg als alles werkt en helemaal duidelijk is!", lacht hij.

Maar hoe werkt zo'n opstartgesprek precies? Scheepens: "We richten samen met de kweker zijn persoonlijke registratieomgeving in. Ook is onze registratieomgeving beschikbaar op de tablet of mobiele telefoon waardoor het registreren op de werkvloer makkelijk en efficiënt is."

Hebben kleinere kwekers eigenlijk wat aan deze registratie? Volgens Scheepens wel: "Een van onze MPS-ABC kwekers (die trouwens ook MPS-GAP en MPS-ProductProof heeft behaald) kweekt op 0,5 ha. Ze is al jaren een enthousiast gebruikster van de online omgeving. Ze gebruikt de omgeving bijvoorbeeld om te vergelijken hoe ze presteert qua verbruik ten opzichte van grotere kwekers die hetzelfde product kweken. Ook kan ze precies zien waar verbeterpunten liggen om nog duurzamer te produceren. Daarnaast is ze zichtbaar voor de handel via online portalen."

MPS biedt een one-stop-shop service, waarbij alles onder één dak te vinden is: de milieuregistratie via MPS en de borging door middel van audits en monsternames door zusterorganisatie MPS-ECAS.  
Hiernaast heeft MPS een scherpe instapprijs voor kleine en grote kwekers.

Voor meer informatie over MPS-ABC of andere MPS-schema's kun je uiteraard contact met MPS opnemen via info@my-mps.com of tel. 0174-615715.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!