'April doet wat hij wil'

'April doet wat hij wil'

Veilingmeester Menno Nan van Royal FloraHolland vertelt in een online column dat de periode tussen Pasen en de Moederdagen vaak wat uitdagend is voor rozen en veel andere bloemen. Gelukkig komt het bloemenseizoen nu op gang en kunnen we ook de blik weer richten op het Wedding Season dit voorjaar en de zomer, waarbij er veel vraag is naar rozen in lichte tinten roze, crème en wit.

Maandag 1 april viel dit jaar op tweede Paasdag. Dit is relatief vroeg; we moeten terug naar 2016 waar de Paasdagen ook in maart vielen. Over het algemeen is voor rozen en veel andere bloemen de periode tussen Pasen en de Moederdagen wat uitdagend. De vraag naar bloemen valt na Pasen iets weg en dat merken we direct in prijsvorming. Dit seizoen was dit dus een wat langere periode dan gebruikelijk. Maar zoals het kopje aangeeft doet april wat hij wil. De dip kwam er zeker, maar er is ook ruimte voor herstel.

De weken 14 en begin 15 waren grimmig, net zoals het sombere weer, maar eind week 15 zagen we weer wat zon. Zoveel zelfs dat de markt weer aardig herstelde qua prijsvorming. Dit kwam mede door de lagere volumes aan de klokken. De vraag nam weer wat toe omdat de seizoensproducten door het dus wat sombere weer vertraagd zijn. Hierdoor werd de afgelopen week 16 een prima week voor deze periode. De middenprijs steeg weer met een paar centen, waardoor vraag en aanbod op de klokken weer beter in balans waren.

Lees verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie