Steun voor aanvraag Greenport Horti Campus

Steun voor aanvraag Greenport Horti Campus

Als partner in Greenport West-Holland steunt Glastuinbouw Nederland de aanvraag van Greenport Horti Campus voor een bijdrage van 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds, om onderwijs en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Tien leden in Zuid-Holland ondertekende al een verklaring voor cofinanciering, in de vorm van hún inzet voor een leven lang ontwikkelen. Maar, we kunnen nog meer steunverklaringen gebruiken.

Als partner in Greenport West-Holland steunt Glastuinbouw Nederland de aanvraag van Greenport Horti Campus voor een bijdrage van 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds voor het Opschalingsplan: publiek-private samenwerking in het beroepsonderwijs. Dat geld kunnen we als sector heel goed gebruiken om onderwijs en praktijk dichter bij elkaar te brengen en samen te werken aan de vakmensen en oplossingen van morgen.

Ontwikkelingen zoals Het Nieuwe Telen, duurzame gewasbescherming en verdergaande automatisering vragen voortdurend nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden. Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is dan ook een absolute voorwaarde om te zorgen dat we ook in de toekomst over voldoende, goed geschoolde vakmensen kunnen beschikken. Dat vraagt het nodige van bedrijven: open staan voor leren en experimenteren in de praktijk, studenten betrekken bij innovatievragen en vooral ook huidige medewerkers helpen hun talenten te benutten en ontwikkelen. Daar de komende jaren samen invulling aan geven, is het doel van de aanvraag.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie