Jungle Talks haalt weer 15 managers naar Nederland

Jungle Talks haalt weer 15 managers naar Nederland

Relatief snel na een succesvolle editie in juni van dit jaar, staat de volgende Mastercourse Floriculture alweer voor de deur. Deze tweeweekse cursus vindt plaats in januari en deelnemers zullen da nook de IPM in Essen bezoeken. De selectie van deelnemers is net afgerond en van 16-27 januari zullen 15 jonge (aanstormende) CEO’s die internationale ‘future proof’ bedrijven vertegenwoordigen, Nederland en Duitsland bezoeken.

De Mastercourse Floriculture is een initiatief van Jungle Talks en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met vooraanstaande tuinbouwtoeleveranciers van kennis en technologie in Nederland.  ‘Het succes van onze meest recente editie in juni van dit jaar bewijst dat na Covid-19, maar ook vanwege de huidige ontwikkelingen in de wereld, dat er echt een behoefte is om met jonge collega’s van over de hele wereld in contact te zijn en ervaringen uit te wisselen,’ zegt organisator Ed Smit.

De deelnemers aan de aankomende Mastercourse Floriculture komen uit Canada, USA, Guatemala, Colombia, Brazilië, Kenia, Taiwan, Italië, UK en Oekraïne. Deze diverse groep is een goede weergave van de wereldwijde sierteeltsector, zowel geografisch als naar product. ‘Onze deelnemers zijn actief in de snijbloemen, groene en bloeiende planten, Phalaenopsis, perkplanten en vaste buitenplanten en bomen.’

Partners
Gedurende twee intensieve weken in Nederland en Duitsland maken de geselecteerde deelnemers kennis met de schat aan tuinbouwkennis en –van de partnerbedrijven. Koppert Biological Systems, Ridder, Hortilux Schrèder, Logiqs, Viscon, Dümmen Orange, Horti XS, Letsgrow, Klasmann-Deilmann en Van Krimpen zijn als partners bij de Manager Mastercourse Floriculture 2023 betrokken. De deelnemers zullen bij ieder bezoek door leden van de directie van deze bedrijven worden ontvangen.
De directieleden die de deelnemers ontvangen zullen vooral inzoomen op strategie en visie, de toekomst staat centraal tijdens deze bezoeken. Deze strategische inzichten zullen de deelnemers ook helpen in het verder uitbouwen van hun eigen bedrijven, of in het geval van een overname door de jongere generatie, daar nuttige handvaten voor geven. Na twee weken vol bezoeken en ontmoetingen op topniveau binnen de Nederlandse sierteelt, aangevuld met inspiratiesessies en workshops, zal de deelnemers gevraagd worden om hun persoonlijke visie op de toekomst van de internationale sierteeltsector te geven en ook de rol van henzelf en hun eigen bedrijf daarin.

Tot slot zet Jungle Talks ook de samenwerking met AIPH voort en wordt tijdens de IPM in Essen voor de tweede keer de ‘Young International Grower of the Year Award’ uitgereikt aan een van de Mastercourse deelnemers. “We zijn er trots op dat al deze toonaangevende bedrijven en organisaties samenwerken en deze international groep ontvangen en inspireren, ’ zegt mede-organisator Renee Snijders. Inmiddels is er een netwerk van alumni aan het ontstaan dat we graag verder ontwikkelen, zodat we alle partijen nog meer waarde kunnen bieden in de contacten met elkaar.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie