'Handig als management meegroeit met bedrijf'

'Handig als management meegroeit met bedrijf'

In november start de volgende Masterclass Leiderschap en Strategie op initiatief van Rabobank, Glastuinbouw Nederland en Floric. Hoe bereid je je als ondernemer voor op o.a. marktpositionering, bedrijfsstrategie en maatschappelijk draagvlak? In zes maandelijkse bijeenkomsten in het World Horti Center in Naaldwijk komt het allemaal ter sprake. In KAS Magazine vertellen drie deelnemers wat hun ervaringen met de masterclass waren.

Het lelie productiebedrijf Qualily van Raymond Vijverberg en Ruud van der Hoeven groeide van 12.000 naar 120.000 m2. “Dan is het handig als het management ook meegroeit. Deze Masterclass, waarvoor ik getipt werd door Rabobank, kwam precies op het juiste moment,” aldus Vijverberg. Hij kijkt met voldoening terug op de cursus. Het was voor hem een uitgelezen kans om de waan van de dag even achter zicht te laten, en zich te buigen over de toekomst van het bedrijf. “De wereld verandert snel. Uitdagingen voor ons team liggen op het vlak van ketenverkorting en verse topproducten steeds sneller leveren. Daarbij zoek je constant naar verbetering. Daarover had ik al een bepaald beeld, maar nu heb ik de tools gekregen om dat voor elkaar te krijgen. Je leert uiteraard het nodige van de sprekers. En je steekt veel op van elkaar.” Vooral ervaringen uitwisselen met mede-cursisten betekende voor Vijverberg een grote toegevoegde waarde. Is hij na de Masterclass dingen anders gaan doen? “Jazeker. Ik ben me nog meer met duurzaamheid gaan bezighouden. Van de urgentie daarvan ben ik me nog meer bewust geworden tijdens deze sessies. En in feite is het simpel; als je denkt dat er op lange termijn dingen gaan gebeuren, dan moet je op de korte termijn al dit en dat gedaan hebben.”

Lees meer ervaringen over de masterclass in KAS 2 van 2023. Aanmelden voor de nieuwe cursus kan via masterclass@florpartners.nl.

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie