Volop vernieuwingen bij Fred en Jan van Paassen

Volop vernieuwingen bij Fred en Jan van Paassen

Fred en Jan van Paassen uit Andijk blijven vernieuwen op hun kwekerij. De overstap naar Chrysanthemum Chic maakt daar deel van uit, zo laten de VannoVa-telers weten.

“Wij zijn altijd bezig om processen in onze kwekerijen te verbeteren", aldus Jan van Paassen. "Met een affiniteit voor techniek blijven we sleutelen en bedenken hoe dingen beter kunnen. Dat begint al bij het opkweken van stek in eigen beheer. Nederland loopt voorop in het bedenken van innovatieve toepassingen voor de agrarische sector, wij maken daar dankbaar gebruik van. Oplossingen die ervoor zorgen om duurzamer om te gaan met energie vinden wij belangrijk, daarom zijn wij afgelopen tijd van vier belangrijke toepassingen gebruik gaan maken. Allereerst maken wij gebruik van aardwarmte om onze kassen te verwarmen. Een tweede toepassing is dat wij afgelopen zomer een omslag hebben gemaakt naar Full Led verlichting. Het gebruik van een luchtbehandelingsinstallatie om het vocht uit de kas te weren is een derde aanpassing. Een laatste vernieuwing is het gebruik van energiedoek dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.”

Chrysanthemum Chic
Na al het vernieuwen in de kwekerij is het ook van belang te blijven vernieuwen in het assortiment. Daarom schakelen de kwekers met één van hun kwekerijen over op de sneeuwwitte troschrysant Chic van veredelaar Royal Van Zanten. Jan van Paassen: “Wij hadden al langere tijd een oogje op Chic: deze chrysant straalt klasse uit en heeft veel goede eigenschappen. Bovendien is Chic een aanvulling op het assortiment van VannoVa. We oogsten de eerste stelen Chic deze week, een goed moment zo vlak voor de kerst."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v