Spotlight op innovatie

Spotlight op innovatie

De Tuinbouw Ondernemersprijs is een prijs voor ‘echte kwekers en echte ondernemers’ vindt Mariëlle Ammerlaan, manager Coöperatieve Diensten bij Royal FloraHolland en bestuurslid bij de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Met haar kwekersachtergrond is zij uitstekend op haar plek in beide functies. Mariëlle Ammerlaan teelde namelijk tot 2018 zelf snij-cymbidium en snij-rozen en is nu bij Royal FloraHolland verantwoordelijk voor de Ledenraad en andere coöperatieve zaken.

Bekendheid geven aan vernieuwende ideeën
De Tuinbouw Ondernemersprijs is dé ondernemersprijs van de nationale sector, waarmee de stichting bekendheid geeft aan positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector. Royal FloraHolland is partner van de Tuinbouwondernemersprijs en sponsort de Tuinbouwondernemersprijs al jaren. Promotie van de sector is belangrijk vindt Mariëlle. “Planten en bloemen blijven prachtige symbolen bij hoogte- en dieptepunten in het leven van mensen, ze bieden plezier, troost en een gezonde leefomgeving.” Volgens Mariëlle vraagt het kweken van bloemen en planten om ondernemerschap van een hoog niveau. “We mogen veel meer delen, waar we als sector mee bezig zijn. De energietransitie is in volle gang, eisen en voorwaarden worden steeds strenger. Ondernemers gaan vol voor deze vernieuwingen en zijn gemotiveerd om binnen de maatschappelijke kaders te telen. Daarin loopt de tuinbouwsector echt voorop. Dat mogen we veel meer communiceren.”

Themaprijs
Mariëlle is blij met de themaprijs, waarmee stichting Tuinbouwondernemersprijs ook bedrijven die net beginnen met vernieuwende ideeën in de spotlights zet. “Zo promoten we het ondernemerschap in de tuinbouw in alle facetten. Dat doen we naar de maatschappij en richting de overheid. Het is belangrijk dat de vele innovatieve ontwikkelingen die er zijn, aandacht krijgen. Zonder vernieuwing is er geen glastuinbouw. Innovatie binnen de tuinbouw is van levensbelang. Dat ik dat al tientallen jaren terugzie in de sector, maakt mij trots.” Connect to grow.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie