'Richting en handelingsperspectief'

'Richting en handelingsperspectief'

“Investeringen in de ruimte vragen een lange doorlooptijd. Dus moeten we nú kijken, hoe we het over dertig jaar willen hebben.” Dat stelt themacoördinator Anouk Schönau van Greenport West-Holland in KAS Magazine.

Samen met regionale partners in het triple helix-consortium werkte Schönau aan een nieuwe ruimtelijk-economische strategie voor een economisch vitaal vestigingsklimaat van het tuinbouwcluster. Een document dat ondernemers, provincie, lokale overheid, organisaties en bedrijven richting en handelingsperspectief biedt voor beleid en activiteiten in de toekomst.

Met een ruimtelijk-economische strategie wordt vanuit economisch perspectief gezocht naar keuzes en mogelijkheden voor de ruimtelijke ontwikkeling. “Het gaat over ruimte en over economie”, zegt Jolanda Heistek, directeur van Greenport West-Holland. “Over het scheppen van een ondernemersklimaat op een dichtbevolkt stukje Zuid-Holland, waar de druk op de ruimte groot is.” De strategie houdt rekening met ontwikkelingen en maatschappelijke ambities; randvoorwaarden als verduurzamen van energievoorzieningen, watersystemen, logistiek en gebouwen, alsook randvoorwaarden wonen, werken, leefbaarheid, natuur. Naast de ruimte in hectares heeft het Greenport-cluster ook ruimte nodig met een toekomstgerichte kwaliteit. Ook is er ruimte nodig om te experimenteren om zo te leren en innoveren.

Lees het volledige artikel hier

Bron: KAS Magazine

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meest gelezen