Participaties toegekend aan leden Horticoop

Participaties toegekend aan leden Horticoop

Tuinbouwco÷peratie Horticoop maakte vorig jaar de transitie van inkoopco÷peratie naar investeringsco÷peratie. Met deze nieuwe koers speelt Horticoop een actieve rol in het financieren van bedrijven die een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de tuinbouwsector. Aan de leden van Horticoop zijn nu participaties toegekend, waardoor zij kunnen profiteren van de investeringen van Horticoop.

Horticoop introduceerde vorig jaar een participatiestructuur waarin Horticoops eigen vermogen op naam van de leden wordt gezet, in de vorm van participaties. Via deze participaties delen de leden in de winst. Maar, dat is niet het enige voordeel van de nieuwe opzet voor de leden. Horticoop investeert namelijk actief in bedrijven die bijdragen aan een duurzame toekomst van de tuinbouw. En die bedrijven zijn daarmee direct of indirect van voordeel voor de bedrijfsactiviteiten van de leden van Horticoop. Zo biedt de coöperatie haar leden ondersteuning in de bedrijfsvoering én kan de sector toekomstgericht blijven groeien.
 
Een transitie als die van Horticoop – van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie – kent verschillende fasen. Uiteraard is er eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften bij de leden, en binnen de sector. Daaruit kwam het plan voort om van Horticoop een investeringscoöperatie te maken. Dit plan werd goedgekeurd door de ledenraad. De volgende stap was het juridisch en fiscaal mogelijk maken van de participatiestructuur. Ook dit is inmiddels achter de rug want op 21 maart jongstleden heeft de ledenraad de statuten van de coöperatie hiertoe gewijzigd.
 
Horticoops CEO Steven van Nieuwenhuijzen: “We zijn blij dat deze fase is ingezet. De commerciële kracht van onze bedrijven en leden is nu gebundeld en we kunnen actief gaan investeren in bedrijven die de sector nóg efficiënter en gezonder maken. Ons doel? Horticoops positie in de internationale tuinbouw verder uitbouwen als verbindende investeringspartij die zich onderscheidt door slim geld in de markt brengen.”
 
Over Horticoop
Al bijna 120 jaar werkt Horticoop als coöperatie aan een gezonde toekomst voor de tuinbouw. De kracht van Horticoop zit in de specialistische kennis van de glastuinbouwsector; de ervaring van de ongeveer 400 leden die een professioneel glastuinbouwbedrijf exploiteren, gecombineerd met de expertise van de Horticoop-bedrijven.
De bedrijven van Horticoop, waaronder Lensli, Horticoop Technical Services, Lumiforte, Horticoop Scandinavia en HortAmericas, zijn gevestigd in binnen- en buitenland. Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie. De coöperatie wordt hiermee een platform voor investering, innovatie en duurzame ontwikkeling waarvan alle partijen profiteren: de leden, de Horticoop-bedrijven en de sector.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie