Kalender met iconische telersvrouwen gelanceerd

Kalender met iconische telersvrouwen gelanceerd

Een verjaardagskalender met iconische kwekersvrouwen uit de streek. Dat is precies wat Marjolein van Ruiten en Marieke Treffers voor ogen hadden. Op vrijdag 16 december werd hun project tastbaar met de lancering van de verjaardagskalender bij Het Wapen van Noordwijkerhout.

Op vrijdag 16 december werd de verjaardagskalender gelanceerd onder toeziend oog van de kwekersvrouwen en hun familie, Maarten Prins (programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek – partner in dit project), Marieke Treffers, Marjolein van Ruiten en overige genodigden. Na een introductie door Maarten Prins was het tijd voor een interview tussen kwekersvrouw Ilse Pennings (maart op de kalender), Marjolein van Ruiten en Marieke Treffers. De dames namen de aanwezigen mee in hun verhaal.
 
Een uitdaging
De verjaardagskalender rond krijgen was niet makkelijk, want: Twaalf maanden in een jaar betekent twaalf kwekersvrouwen. Een uitdaging voor Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers om de eerste dame zo ver te krijgen. In ‘the spotlight’ staan is iets wat deze dames niet zo snel doen. Net als de sector zijn zij bescheiden en treden ze niet zo snel op de voorgrond met hun trots: het product bloemen. En met deze verjaardagskalender doen zij dit wel. Ze laten zien dat de bloemen- en bollensector er mag zijn, dat ze met hun tijd meegaan en het podium verdienen.
 
De eerste foto
Ilse Pennings was de eerste die het aandurfde. “Vanuit mijn interesse voor fotografie en omdat ik altijd zoekende ben naar nieuwe manieren om ons product narcissen neer te zetten, sprak deze manier me erg aan. Ik trok de stoute schoenen aan en zie hier het resultaat. Onze ‘eigen’ kalender!” Ook Marjolein van Ruiten is blij met het resultaat. “Het was na dame zes soms best hard werken om de andere zes maanden gevuld te krijgen. Die 1,5 jaar hadden we echt nodig, maar het resultaat mag er zijn.” Als fotografe kijkt Marieke Treffers terug op een bijzonder project waarbij werken met verse bloemen om de kragen te maken soms een flinke uitdaging was.
 
Uitreiking verjaardagskalender
Na het verhaal van de dames was het tijd voor de overhandiging van de eerste exemplaren. Esther den Hertog (Bloemencorso Bollenstreek en maakte in 2018 de kalender met het mannelijke DNA) had de eer om de eerste verjaardagskalenders te overhandigen aan de aanwezige dames. Maarten Prins is trots op het eindresultaat: “Naast de kalender die een aantal jaar geleden werd ontwikkeld i.s.m. Esther den Hertog (hierop mannen uit de sector) is het passend om ook de ondernemende vrouwen in de sierteelt een podium te geven en hiermee te laten zien dat de sector en de streek heel goed een vrouwelijke touch kunnen gebruiken.”
 
Via www.marieketreffers.nl is de kalender te koop en de portretten zijn te zien in Museum De Zwarte Tulp, van 17 december t/m februari 2023.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v