Glastuinbouw Nederland blij met borgstelling

Glastuinbouw Nederland blij met borgstelling

De ministerraad heeft ingestemd met een borgstellingsregeling voor glastuinders die door de hoge gasprijzen op korte termijn in liquiditeitsproblemen komen. Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, reageert positief: “Deze regeling is een belangrijke toevoeging aan het steunpakket van het Kabinet om de glastuinbouwsector door de huidige moeilijke periode te helpen. Hier hebben we dit jaar bij het ministerie van LNV nadrukkelijk op aangedrongen.”

Het borgstellingskrediet voor de Landbouw is bedoeld voor glastuinbouwbedrijven die in de kern gezond zijn, maar hun rekeningen niet meer kunnen betalen én geen krediet van de bank krijgen vanwege de huidige onzekere situatie. Banken kunnen hier in de loop van januari een beroep doen om deze bedrijven een lening te verstrekken. Het Rijk staat garant voor een deel van de lening.
De regeling liet lang op zich wachten, maar Adri Bom-Lemstra is blij dat er uiteindelijk toch een regeling is die veel ondernemers perspectief biedt. “Wij benadrukken voortdurend dat de glastuinbouw een belangrijke rol speelt en kan spelen in de energietransitie van ons land. Maar dan moeten de ondernemers wel door de huidige crisis worden geholpen. Met deze regeling kunnen de banken de benodigde financiële steun bieden. Een mooi resultaat waar veel lobby en overleg aan vooraf is gegaan.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v