'Gezondheid, energie en duurzame teeltsystemen'

'Gezondheid, energie en duurzame teeltsystemen'

Rabobank en World Horti Center hebben recent hun partnerschap voor drie jaar verlengd. Puck van Holsteijn, directeur van World Horti Center (WHC), verheugt zich op een intensivering van het partnerschap met Rabobank, zo laat zij in KAS Magazine weten.

Met de opening van het kennis- en innovatiecentrum, vijf jaar geleden, hebben bank en WHC zich verbonden door sponsoring en financiering, vertelt zij. “Onze samenwerking was toen vooral gericht op de realisatie en opening van het centrum. Nu zijn we een fase verder en willen we samen meer naar de ontwikkeling van de sector kijken. Met het partnerschap willen we elkaar sterker maken. We hebben als WHC een inspanningsverplichting uitgesproken om samen met Rabobank te bouwen aan de food & flower industry, door innovaties te versnellen en de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren. We hebben veel ingrediënten gemeen om samen stappen te zetten.”

Sneller impact maken
Het kennis- en innovatiecentrum verlegt de focus van een permanente beursvloer naar identity stands en themapleinen. Voor deze pleinen werkt WHC samen met kennispartners en participanten, zegt Van Holsteijn. “Op deze manier bieden we altijd de laatste kennis en innovaties.” Samen met Rabobank wil WHC zich focussen op de thema’s gezondheid, duurzame productiesystemen en energie, aldus de directeur. “Gezondheid is naast technologie één van de hoofdthema’s. Het health-aspect geeft een nieuwe dimensie aan de glastuinbouw. We willen daarbij verder kijken dan alleen de tuinbouwsector, we willen ook onderwijs en retail bij het gezondheidsaspect betrekken. Daarmee verbreden we de achterban in WHC.”

Lees het volledige artikel hier

 

Bron: KAS Magazine

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v