Aphrodite verkoopt grond en huurt die weer terug

Aphrodite verkoopt grond en huurt die weer terug

DHG heeft met Aphrodite Orchidee een sale and lease back overeenkomst afgesloten. Aphrodite is gevestigd aan de Kruisweg 281 en 291 in Rozenburg in de gemeente Haarlemmermeer, bij Schiphol.

Het gekochte bestaat uit totaal 57.138 m² grond. Door deze transactie verstrekt Aphrodite Orchidee haar balans en maakt hierdoor liquiditeit vrij voor haar bedrijf. De huurovereenkomst is voor een periode van 5 jaar afgesloten. DHG heeft de afgelopen jaren meerdere kavels op diverse locaties in Nederland herontwikkeld en ziet ook in deze locatie grote potentie. De kavels liggen op een steenworp afstand van Schiphol. De aankomende 5 jaar zal DHG haar plannen gereed maken om deze locatie te ontwikkelen tot logistieke hub en SMARTLOG locatie.


DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 300.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties verspreid over Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen. Aphrodite Orchidee is een professionele, moderne Orchideeënkwekerij met een totale oppervlakte van ruim 5 hectare. Verkoper werd bij deze transactie begeleid door YEALD.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v