'Nog grotere stikstofcrisis ligt op de loer'

'Nog grotere stikstofcrisis ligt op de loer'

Nederlandse telers kunnen een grote bijdrage leveren aan het beschermen, beheren en herstellen van natuur, voor de toekomst van onze planeet. Biodiversiteit is van publiek belang en leidt tot een veerkrachtigere en mooiere omgeving. Natuurherstel draagt daarmee bij aan gezondheid en geluk. De doelen en ambities om natuur te herstellen moeten echter realistisch en haalbaar zijn. Met voldoende financiële steun en ruimte voor maatwerk in de lidstaten.

De gisteren gepubliceerde Natuurherstelwet van de Europese Commissie schiet aan dat doel voorbij en kan leiden tot een grotere stikstofcrisis, zo stelt Glastuinbouw Nederland.

Eerlijk natuurherstel
Natuurherstel vraagt ambitieuze doelen. Deze hersteldoelen moeten wel realistisch en eerlijk zijn. Met name landbouwgronden en veengebieden worden zwaar getroffen door deze verordening. Voor die gebieden heeft de Commissie strikte hersteldoelstellingen opgesteld om tegen 2050 in hoog tempo natuur te herstellen en aanvullende natuur te creëren. Daarmee worden er door de EU meer eisen gesteld aan natuur, binnen en buiten Natura 2000-gebieden.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie