5.000 bossen chrysanten voor vrijwilligers

5.000 bossen chrysanten voor vrijwilligers

Zondag 13 november was het World Kindness Day. Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars, zette ten behoeve van deze speciale dag op vrijdag 11 november 5.000 vrijwilligers van 130 voedselbanken door heel Nederland in het zonnetje. De vrijwilligers die deze vrijdag werkten ontvingen een kleurrijk chrysantenboeket om ze te bedanken voor hun doorlopende act of kindness.

Op World Kindness Day wordt wereldwijd opgeroepen om wat aardiger te zijn voor een ander. En hoe kan dat beter dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder. De chrysant heeft namelijk een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Speciaal voor de vrijwilligers van de voedselbanken werden door bloemverwerker Melle Jongkind uit Aalsmeer 5.000 kleurrijke chrysantenboeketten gecreëerd, bestaande uit een mix van pluis-en troschrysanten en santini’s. TK Koeriers zorgde vervolgens voor verspreiding in heel Nederland.

Voorzitter Jan van Ruyven van Stichting Chryson: "Voor het derde jaar delen wij boeketten uit  aan een specifieke groep Nederlanders ten behoeve van World Kindness Day. En hoe ‘kind’ is het werk dat de vrijwilligers van de voedselbanken dag in en dag uit doen? Daarom willen wij hen op deze manier bedanken voor hun belangeloze inzet. Zij maken net als chrysanten het leven kleurijker en maken echt impact. Met deze actie hopen we mensen te inspireren om wat vaker iets aardigs voor een ander te doen. En dat kan zo simpel zijn als het geven van een bloemetje."

Bij de voedselbanken werd enthousiast gereageerd op deze blijk van waardering. Leo Wijnbelt van de Vereniging van Voedselbanken Nederland vertelt daarover: “We vinden het een bijzonder warm en mooi gebaar dat Stichting Chryson onze vrijwilligers een hart onder de riem steekt met de mooie chrysantenboeketten. Er ligt behoorlijk wat druk op de voedselbanken en daardoor ook op de vrijwilligers. Dankzij hen is het mogelijk dat wij mensen die het nodig hebben kunnen ondersteunen in hun eerste dagelijkse levensbehoeften. We zijn dankbaar voor hun tomeloze inzet en vinden het dan ook prachtig dat zij vandaag op deze manier in het zonnetje gezet worden. Dik verdiend!”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie