Werken aan passende logistiek voor toekomst

Werken aan passende logistiek voor toekomst

Alleen samen met jou – kweker, koper en medewerker – kan Royal FloraHolland de ambitie waarmaken om dé internationale sierteeltmarktplaats van de toekomst te zijn. De wereld verandert razendsnel. En Royal FloraHolland verandert mee. "Met de uitdagingen van vandaag begrijpen wij als geen ander dat logistiek flexibel, efficiënt en betrouwbaar moet zijn. Logistiek verbindt de hele keten, van kweker tot koper. Als spin in het web ziet Royal FloraHolland kans om die keten samen met logistieke partners, kwekers & kopers slimmer en meer klantgericht te organiseren."

Gert Jan van der Vijver, directeur bij Floral Sourcing en Bloemenhroothandel Van der Vijver vertelt: “Royal FloraHolland is een stabiele partner voor ons. De communicatie verloopt soepel, we worden op tijd op de hoogte gesteld van veranderingen en hebben fijn contact met het Klant Contact Center. Verder is er veel aandacht voor procesverbetering. Dit helpt ons om een professionele organisatie op te bouwen. Dankzij de samenwerking kunnen we onze klanten tijdig bedienen.”

Volgens Gert Jan zijn er de afgelopen jaren veel stappen in de juiste richting gezet: “Onze bloemen komen op tijd binnen, wat belangrijk is omdat we veel dezelfde dag versturen. Onze grote bloemenvoorraad en vroege Connect-leveringen maken een verschil. We zijn zeer tevreden met de stappen die FloraHolland de afgelopen jaren heeft gezet, zoals verbeterde logistieke processen.” Hij kijkt dan ook uit naar de nieuwe ontwikkelingen die Roval FloraHolland in petto heeft op logistiek gebied. Zo is hij nieuwsgierig wat Floriway als logistiek dienstverlener in de toekomst kan bieden. Ook overweegt hij volgend jaar het piektijdvak, Select Delivery 11:00 – 15:00 uur, te gebruiken om meer spreiding te realiseren en slimmer met de ruimte om te gaan.

Toch heeft Gert Jan ook tips voor Royal FloraHolland: “Een verbeterpunt is het versnellen van processen van reclamatie en het opsporen van zoekgeraakte producten, omdat deze vertragingen ons proces verstoren.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel