'Terugdringen negatieve effecten is essentieel'

'Terugdringen negatieve effecten is essentieel'

Nederland staat voor grote uitdagingen zoals de energiecrisis en de transitie naar een circulaire economie. Logistiek speelt een cruciale rol in de maatschappij en is essentieel voor al deze kwesties. Daarom is het terugdringen van eventuele negatieve effecten van logistiek van groot belang, aldus Greenhouse Sustainability.

"Met de dreigende opwarming van de aarde van 1,5 graden is het dringend om nu te handelen. Elke vermindering van uitstoot maakt momenteel een verschil. Duurzaam is een relatief begrip. Wanneer bent u echt duurzaam? Als specialist op het gebied van Levenscyclusanalyses (LCA) helpen wij u daar antwoord op te geven. Door de footprint van uw onderneming en transportdiensten in kaart te brengen weet u precies waar de grootste milieu-impact zit en kunt u gericht verbeteringen doorvoeren om de footprint te reduceren."

Een gedetailleerde footprintberekening biedt inzicht in jouw energie- en brandstofverbruik, waardoor je inefficiënties kunt identificeren en kosten kunt besparen door bijvoorbeeld het optimaliseren van routes en het verminderen van brandstofverspilling, zo licht Greenhouse Sustainability toe. "Wanneer u de grootste milieueffecten kent, kunt u weloverwogen beslissingen nemen om deze te verminderen."

Bron:

Deel artikel