'Samen op weg naar meer transportinformatie'

'Samen op weg naar meer transportinformatie'

Geïnformeerd worden over de status van de uitlevering van orders? Dat is een belangrijke wens van kopers die via Floriday werken. Samen met vervoerders werkt Floriday eraan om dit inzicht te bieden via het platform. Vervoerder Faber Bloementransport maakt als eerste vervoerder scans van aanvoerbrieven waardoor kwekers en kopers die via Floriday werken inzicht krijgen in de levering van de order.

Theun Faber maakt zich al jaren hard voor het delen van meer transportinformatie in de sierteeltsector. Hij verbaast zich erover dat je als consument een pakket van een willekeurige webshop van een paar euro volledig kunt volgen, terwijl een koper van een partij bloemen of planten van behoorlijke waarde, soms geen idee heeft waar de vracht op dat moment is. Dit moet toch anders kunnen, laat hij op de website van Royal FloraHolland weten.

Faber is eigenaar van Faber Bloementransport, een specialist in sierteeltvervoer voor kwekers, groothandels, tuincentra en bloemenzaken. Met 20 vrachtwagens vervoeren zij dagelijks bloemen en planten vanuit omgeving Eelde naar Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. Faber heeft een duidelijke ambitie: samen op weg naar meer transportinformatie in de sierteeltsector. “We hebben enorm veel waardevolle data, waarmee we de sector graag willen voorzien van de juiste informatie. Het zou toch mooi zijn als we deze informatie proactief kunnen delen? Door dit inzicht op orderniveau aan te bieden via Floriday, kan er enorm veel tijd worden bespaard door niet meer te hoeven bellen. Met deze informatie kan iedereen de processen verbeteren.”

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel