Planten vroeg beschikbaar: 'kan best veranderen'

Planten vroeg beschikbaar: 'kan best veranderen'

Ook dit jaar wacht een uitdagende piekperiode bij Royal FloraHolland. Dat het druk wordt is zeker. Nu de piek nadert, is steeds beter in te schatten wanneer en hoe druk precies. Vanaf 3 april gaat het piekplan dan ook echt in volle werking. Hoe staan kopers hier tegenover, en hoe gaan zij om met de drukte?

Door een tekort aan medewerkers, staan de eindtijden van met name de klokdistributie in de piekperiode onder druk. "We spannen ons daarom extra in. De afgelopen periode startten we al met bijvoorbeeld interne nachthuur en het volop werven van mensen. Maar het piekplan bevat meer acties, zoals vroeg veildagen en verruimde openingstijden maar ook de nieuwe werkwijze versneld starten met distributie van bloemen/eindsprint planten en iets grover veilen. Vanaf 3 april is het piekplan in volle werking en dat moet leiden tot voorspelbare logistiek, met behoud van prijsvorming en meer zekerheid voor kopers", aldus Royal FloraHolland.

“Heel goed, deze inspanningen”, reageert Robbert Judels, managing director van C.J. Vianen Flowerexport BV in Rijnsburg. “Ik ben een groot voorstander van het versneld starten met bloemen en heb dat ook aangegeven in het voortraject. Als planten de volgende dag bij de klant komen, is dat geen enkel probleem. We moeten naar de feiten kijken: bloemen zijn meer kwetsbaar en daar zit spoed achter. Dat planten tot nu toe vroeg beschikbaar waren is een gewoonte worden, die we best kunnen veranderen.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie