'Nog beetje abracadabra'

'Nog beetje abracadabra'

Stap voor stap werkt Royal FloraHolland aan de verduurzaming van logistieke middelen in de keten. De deelname aan Euro Plant Tray, een initiatief voor de introductie van een meermalige plantentrayserie, hoort daar ook bij. Hoe kijken kwekers tegen dit initiatief aan? In de reeks ‘Euro Plant Tray vanuit kwekersperspectief’ laat de veiling de kwekers aan het woord, met deze keer Jacco Huibers, salesmanager bij Amigo Plant.

Amigo Plant richt zich op de teelt en de veredeling van verschillende soorten succulenten, ofwel vetplanten. Het familiebedrijf uit Heerhugowaard viel onlangs op IPM Essen nog in de prijzen met de Aloë Medivera, een exclusieve variant van de traditionele Aloë Vera.

Samen naar oplossingen zoeken
Amigo Plant maakt deel uit van een vaste groep kwekers waarmee Royal FloraHolland regelmatig in gesprek gaat over Euro Plant Tray en de uitdagingen die erbij komen kijken. Jacco (op de foto) stelt voorop dat het bedrijf heel graag wil verduurzamen en positief tegenover het initiatief staat. “We moeten daarbij samen naar oplossingen zoeken, zodat we niet allemaal in ons eentje het wiel hoeven uit te vinden. Daarom zijn we ook redelijk snel tot deze kopgroep toegetreden.”

“We zijn alleen wel benieuwd hoe het nu in de praktijk gaat uitpakken, want dat is voor ons op dit moment nog een beetje abracadabra vanuit Euro Plant Tray. Ook weten we nog niets over zaken als huur, retourneren en schoonmaken. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Euro Plant Tray daar inmiddels wat meer informatie over zou hebben.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel