Alle bloemen Naaldwijk over op Select Delivery

Alle bloemen Naaldwijk over op Select Delivery

Sinds 2022 verwerkt Royal FloraHolland alle bloemen in Naaldwijk via het orderpicksysteem. In februari van dit jaar kwam daar ook plantenklok 11 bij. Voor kopers betekende deze verandering dat er stap voor stap tijdvak levering mogelijk werd. Sinds maart 2024 hebben alle (bloemen) kopers in Naaldwijk voor één of meerdere tijdvakken gekozen.

Tijdvak leveren, oftewel Select Delivery, zorgt ervoor dat de koper zelf het aflevermoment kan bepalen van de gekochte producten. Na Rijnsburg kan nu dus ook iedere koper in Naaldwijk genieten van de voordelen van tijdvakken.

Een passend tijdvak voor iedereen
Waar bij het oude verdeelproces voor kopers geen keuze was voor een aflevermoment, is dat er dankzij orderpicken nu wél. "Van kopers uit Naaldwijk horen wij veel positieve verhalen. Juist omdat een koper nu zelf kan kiezen welk tijdvak of combinatie van tijdvakken het meest geschikt is voor het eigen bedrijfsproces. Het populairste tijdvak op dit moment, met ruim 50%, is het tijdvak 6:00 tot 11:00 uur. Logisch, want dit tijdvak lijkt op het proces waar kopers bekend mee waren. Toch zien steeds meer kopers in dat de nieuwe tijdvakken juist kunnen helpen bij een verdere optimalisatie van het eigen proces. Zo biedt het tijdvak 10:00 tot 13:00 uur de mogelijkheid tot meer spreiding en krijg je nu tijdelijk voor het tijdvak 11:00 – 15:00 uur € 0,25 cent korting per transactie! Dit doen wij, omdat we inzien dat het ook voor Royal FloraHolland noodzakelijk is om meer spreiding te kunnen realiseren. Zo kunnen we de hoge afleverbetrouwbaarheid van 98% behouden, ook in de drukkere periodes."

Slim gebruik maken van Select Delivery
Met al deze nieuwe tijdvakken is het soms lastig om te bepalen welk tijdvak past bij jouw processen. Door de flexibiliteit van Select Delivery kan je kiezen op welke locatie, voor welke dag van de week, voor welke koperplaat en welke producten je welk tijdvak wil inzetten. Zoveel keus kan overweldigend zijn, daarom helpt Royal FloraHolland je graag bij het slim inzetten van Select Delivery. "Wil je bijvoorbeeld alleen in de periode rondom Moederdag graag extra vroeg geleverd krijgen, of juist met meer spreiding? Die flexibiliteit heb je, want je kan altijd wisselen van tijdvak door te bellen met het Klant Contact Center. Nadat je contact hebt opgenomen met het Klant Contact Center, belt een expert op het gebied van tijdvakken jou op om samen te kijken naar de mogelijkheden."

We blijven ontwikkelen
"Stap voor stap maken we steeds meer tijdvakken beschikbaar. Door in gesprek te zijn met kopers en te luisteren naar hun feedback en tips, houden we scherp welke wensen er spelen. Op basis daarvan besluiten wij welke nieuwe tijdvakken we introduceren."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelMeest gelezen