Floraweg Aalsmeer-Oost open voor vrachtverkeer

Floraweg Aalsmeer-Oost open voor vrachtverkeer

Met de opening van de Floraweg (voorheen bekend als uitgang OLV) is het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost voorzien van een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol. De verbinding zorgt voor een efficiënte afwikkeling van het vrachtverkeer van Royal Floraholland naar de N201, waardoor het bestaande lokale wegennetwerk van Aalsmeer wordt ontlast. Met de nieuwe verbinding is de marktplaats klaar voor de groei van sierteeltondernemers op het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost.

Op 26 maart 2024 is door de wethouders van gemeente Aalsmeer Sven Spaargaren en Bart Kabout en CFO van Royal FloraHolland, David van Mechelen, de Floraweg geopend. Na het onthullen van het straatnaambord is deze uitgang met een Lange Zware Vrachtautocombinatie (LZV) in gebruik genomen. “Een veilige en snelle ontsluiting van het terrein van Royal FloraHolland op de N201 is een mooie aanvulling op ons wegennet en verbetert de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in Aalsmeer”, zegt wethouder Bart Kabout. “En het is economisch gezien een prachtige stap dat de afleversnelheid van de producten van Royal FloraHolland met deze verbinding een stuk groter is geworden”, voegt wethouder Sven Spaargaren eraan toe.

Door samenwerking klaar voor de toekomst
David van Mechelen gaf aan dat met deze opening de hub Aalsmeer klaar is voor de toekomst: "Door constructieve samenwerking met overheden is de bereikbaarheid van de hub Aalsmeer verbeterd en wordt verkeerscongestie in de regio voorkomen. Hiermee kan de regio Aalsmeer en de sierteeltsector duurzaam verder groeien’.’ Vanaf nu is het mogelijk om via de tunnelbak onder de Hornweg direct naar de Middenweg en de N201 te rijden. Deze efficiënte rijroute is op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur open voor uitsluitend vrachtverkeer en bussen. Om een goede omgevingskwaliteit te behouden is de Floraweg in de avond/nacht en weekend gesloten.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel