Eerste ervaringen met Valstar en FGP Handling

Eerste ervaringen met Valstar en FGP Handling

Per 1 januari 2024 stopte Royal FloraHolland noodgedwongen met Flower Handling Services in Naaldwijk, de dienst die internationale kwekers helpt bij het verkoopklaar maken van hun producten voor de klok. De veiling vond twee commerciële partijen bereid om de dienstverlening voort te zetten. Hoe is dat proces verlopen en hoe gaat het nu?

“Het lukte helaas niet om deze dienst kosteneffectief aan te bieden en daarom besloten we ermee te stoppen”, zegt Guido Vollebregt, teammanager International Sales Accountmanagement bij Royal FloraHolland. “Om toch de service aan kwekers op peil te houden, hebben we eerst gekeken of een vorm van samenwerking mogelijk was. Hiervoor hebben we veel agenten gesproken. Toen dat niet lukte, lieten we het aan de markt over en zijn er twee commerciële bedrijven ingestapt.”

‘Hub Naaldwijk klaar voor de toekomst’
“De periode waarin het allemaal nog onduidelijk was hoe het zou lopen, zorgde wel voor veel onzekerheid”, gaat hij verder. "Hoe gaat het verder en wie gaat de werkzaamheden oppakken? Het was een lastige tijd en dat heeft impact gehad, zeker voor de medewerkers. Maar ook op het moment dat we Valstar en FGP bereid hadden gevonden, was het nog aftasten. Wat hebben we aan elkaar en wat kunnen we elkaar bieden? Gelukkig zijn beide partijen heel ervaren. Zij weten de dienstverlening net zo goed uit te voeren tegen lagere kosten. Ook waren de lijntjes kort en wisten we elkaar bij uitdagingen snel te vinden. Al met al zijn we tevreden over hoe het is gelopen. Het is fijn dat we nu twee succesvolle partijen hebben gevonden, zo blijft hub Naaldwijk aantrekkelijk ook voor internationale kwekers en dat is belangrijk met oog op de toekomst.”

Lees verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel