'Leverbetrouwbaarheid beter met levertijdensets'

'Leverbetrouwbaarheid beter met levertijdensets'

Begin van het jaar startte Royal FloraHolland een pilot om te controleren op de levertijden en minimale leverhoeveelheid zoals de kweker dit heeft ingesteld. Dit was de wens vanuit een groep kwekers. Raimond Hagedoorn van Gebr. Valstar vertelt op de website van Royal FloraHolland over zijn ervaringen.

Raimond werkt als verkoper al jaren in de sector en is vanaf de start nauw betrokken geweest bij het gebruik van Floriday in de kwekerij. Raimond kijkt continu naar kansen om Floriday hierbij in te zetten en verder aan te scherpen. Zo klonk vanuit meerdere kwekers, waaronder Gebr. Valstar, nu steeds vaker de wens om orders te laten voldoen aan de minimale leverhoeveelheid die de kweker instelt.

Pilot minimale leverhoeveelheid
Raimond: “Voorheen was er vanuit Floriday geen check op de hoeveelheden. Wij ontvingen regelmatig orders van een kleine hoeveelheid, zoals één losse plant. Ook al voldeden de orders niet aan de minimale leverhoeveelheid zoals wij deze hadden ingesteld, toch kwamen ze in ons systeem terecht en tolereerden we dat de order niet aan de minimale grootte voldeed." De wens vanuit veel kwekers is om in Floriday te controleren op deze minimale leverhoeveelheid. Raimond: “Bedrijfstechnisch was de oude situatie eigenlijk niet mogelijk. De grootte van de order heeft invloed op de kostprijs. Door hierin een standaard aan te houden, kunnen we de prijs stabieler houden.” Ook het aanhouden van de juiste levertijden is van invloed op het handhaven op de levervoorwaarden zoals de kweker deze heeft ingesteld. “Uiteindelijk verbetert de leverbetrouwbaarheid door het juist toepassen van de levertijdensets en werk je naar een overzichtelijke werkwijze toe.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel