'Zorg voor goede productfoto'

'Zorg voor goede productfoto'

Juiste productinformatie en realistische foto’s zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats. Ze verbeteren de inkoopbeleving van kopers bij het veilen en daardoor optimale prijsvorming voor kwekers. Dit is belangrijk in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Komende maand wordt hierin een nieuwe stap gezet, zo laat Royal FloraHolland weten.

De afdeling kwaliteit van Royal FloraHolland heeft als belangrijk speerpunt het verbeteren van de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie. Een goede productfoto is daarbij essentieel. Per 1 december aanstaande kunnen medewerkers uit het team van controle en begeleiding, niet-representatieve productfoto’s aanpassen. Het gaat alleen om meegeleverde foto’s die niet de werkelijke status van de aangeboden partij weerspiegelen.

Keurcode 998
:In de huidige situatie controleren we de aangeboden productfoto met de geleverde partij op representativiteit. Is dit niet het geval, dan verwijdert Royal FloraHolland de productfoto en geven we een keurcode mee. Deze code zorgt ervoor dat een rood kruis op het klokfront getoond wordt in plaats van de productfoto. Het gevolg: klokverstoringen, onduidelijkheid voor de koper en uiteindelijk slechtere prijsvorming. Het aanpassen houdt in dat we met de RFH Photo App een nieuwe foto maken en aan de partij koppelen. De partij krijgt de keurcode 998 mee. Op het klokfront zal de volgende tekst zichtbaar zijn: ‘Foto gemaakt door Royal FloraHolland’. Er zijn dan geen rode kruizen meer op het klokfront en kopers zien een representatieve foto. Samen verbeteren we hiermee de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie."

Heb je interesse in het gebruik van de app RFH Photo om hiermee je productfoto’s representatiever te maken, neem dan contact op met de afdeling Controle en begeleiding van Royal FloraHolland.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!