'We zijn goed op weg met Centraal Veilen Roos'

'We zijn goed op weg met Centraal Veilen Roos'

Per 30 november 2023 worden rozen bij Royal FloraHolland niet meer op zeven lokale klokken geveild, maar op vier centrale klokken. Het aanbod én de koopkracht van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg worden op de centrale klokken gebundeld. De belangrijkste speerpunten van Centraal Veilen zijn makkelijk handelen, optimale prijsvorming en kostenverlaging. Kunnen we na zo’n krappe 3 maanden concluderen dat we op de goede weg zijn, vraagt de veiling zich af.

Op basis van data (tot en met week 8 van dit jaar) en kwalitatieve interviews met diverse kopers en kwekers is de commerciële en logistieke impact van Centraal Veilen Roos uitgebreid onderzocht. Zo is er gekeken naar het aanbod, de prijsvorming en de koopkracht. Daarnaast is gekeken naar het effect op de logistieke operatie tot nu toe.

Stabielere prijsvorming
De positieve bevindingen uit de evaluatie zijn onder andere dat het bereik van de koopkracht op alle drie de hubs is gestegen en het aanbod lijkt niet verschraald . Ook is de prijsvorming stabieler over de gehele veildag heen én tussen de drie locaties. Ondanks meer aanbod in de eerste 8 weken van 2024, zijn de veiltijden niet langer dan verwacht. Tenslotte zijn de eindtijden van afleveren niet later dan voorheen.

Tevredenheid inkopers
Het merendeel van de rozenkopers is tevreden. Zo ook Corné Heemkerk, inkoper bij A. Noort Bloemenexport BV uit Rijnsburg. Hij koopt verschillende producten in, waaronder rozen. “Het Centraal Veilen bevalt ons heel goed. Overzichtelijk en alles bij elkaar. Laat de andere producten ook maar snel overgaan op Centraal Veilen. Hoe eerder, hoe beter.” aldus Corné Heemkerk. Ook Rini Jansen, inkoper roos bij Celdomy laat in een reactie weten dat Centraal Veilen Roos voor veel meer rust zorgt in het inkoopproces, doordat alle rozen nu op minder klokken worden geveild.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie