Sierteeltbedrijven gaan nauwer samenwerken

Sierteeltbedrijven gaan nauwer samenwerken

Met ingang van 1 november jongstleden intensiveren One Flora Group en Nic den Heijer de samenwerking. Beide bedrijven floreren in de segmenten waarin zij operationeel zijn en zien deze intensivering als een logische stap om krachten te bundelen en efficiency toe te voegen aan de keten.

Familiebedrijf Nic den Heijer Bloemenexport bestaat sinds 1948 en is uitgegroeid tot een gespecialiseerde partner op het gebied van bloemen, boeketten en planten. Zij richten zich voornamelijk op groothandels, tuincentra en hoogwaardigere retail. Op de verwerkingslijnen worden exclusievere boeketten gedraaid zoals plukboeketten, hierdoor kan er goed ingespeeld worden op maatwerk aanvragen. Bedrijven in de One Flora Group richten zich meer op het beleveren van de retail, waarbij massa een grotere rol speelt. Bij de verwerking van grotere boeketorders kan One Flora Group een waardevolle rol gaan spelen in de verwerking. Gezamenlijk zijn beide bedrijven zo in staat de gehele afzetmarkt van retail tot tuincentra te beleveren. Daarnaast kan, door het bundelen van de import van beide partijen, ook schaalvoordeel behaald worden.  “Deze samenwerking zorgt ervoor dat we nog meer waarde toe kunnen voegen richting onze klanten. En daar wordt iedereen in de keten beter van.” Aldus Ron Hogenboom, algemeen directeur Nic den Heijer Bloemenexport.
 
One Flora Group
One Flora Group is een jonge organisatie, gevormd uit de fusie van Groenland en L&M Groep op 28 juni 2022. Met deze fusie werd een unieke, strategische samenwerking gerealiseerd die past bij de groeistrategie van beide familiebedrijven. 'Together as one' zetten we in op een slimmere keten, waarbij we ons verbinden aan het succes van onze kwekers en klanten. Vanuit die optiek wordt ook gekeken naar een optimale marktspreiding. Door de samenwerking met Nic den Heijer verstevigt One Flora Group de positie op het gebied van luxe boeketten en de afzetmarkt daarachter. “Deze samenwerking zorgt voor een mooie aanvulling in ons aanbod. Samen zijn we in staat om alle afzetkanalen, van retail tot groothandel, te voorzien van kwaliteitsbloemen. Zo bieden wij onze klanten een completer afnamepakket.” Aldus Lennard Leeuwenburg, COO One Flora Group.
 
One Flora Group staat voor een toekomstbestendige organisatie in de sierteeltsector. Alle bedrijven binnen One Flora Group versterken elkaar en delen de passie om de sierteeltsector naar een hoger niveau te tillen. Samen gaan we voor Next Level Floriculture. Wat staat voor een efficiënte, transparante en duurzame sierteeltketen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie