Ook in 2023 regeling Afvalbeheersbijdrage

Ook in 2023 regeling Afvalbeheersbijdrage

De brancheregeling Afvalbeheersbijdrage voor verpakkingen van bloemen en planten is verlengd tot en met 2023, zo laat Royal FloraHolland weten. De regeling houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage in de sierteeltsector en beperkt de lasten tot een minimum. De regeling is in goede samenwerking tussen de VGB en Royal FloraHolland met het Afvalfonds Verpakkingen tot stand gekomen.

"De huidige regeling is naar tevredenheid van alle partijen en daarom vrijwel ongewijzigd met één jaar verlengd. Graag hadden we de regeling met meer jaren verlengd. Maar de kans bestaat dat de wet- en regelgeving het komende jaar gaat veranderen en de invloed daarvan op deze sierteeltregeling is nu nog onduidelijk. Ook bij een eventueel aangepaste wet- en regelgeving gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om in overleg met de andere partijen tot een voor de sierteelt zo optimaal mogelijke uitvoering te komen."

Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen
Nederlandse bedrijven betalen via het Afvalfonds Verpakkingen een afvalbeheersbijdrage voor de verpakkingen die zij op de Nederlandse markt brengen. De regeling voor bloemen en planten houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage hiervan door het toepassen van een kortingspercentage door de eerste schakel (kweker of importeur) van 80%. Hierdoor is de uitvoering sterk vereenvoudigd ten opzichte van de algemene regeling van het Afvalfonds Verpakkingen. Daarnaast gelden automatisch de lagere bedrijfsverpakkerstarieven voor de deelnemende bedrijven.

Deelname is eigen verantwoordelijkheid
De verantwoordelijkheid voor en uitvoering van de aangifte blijft ongewijzigd bij de individuele producent c.q. importeur. Sierteeltbedrijven hebben voordeel bij de regeling als zij, zonder de regeling en de aftrek van 80%, meer dan 50.000 kg verpakkingen per jaar toevoegen en/of importeren op de Nederlandse markt. "Wij raden deze bedrijven aan zich te melden voor deze regeling bij het Afvalfonds Verpakkingen", aldus Royal FloraHolland.

Lees hier meer over de regeling

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie