'Gaat om perceptie dat het altijd nóg beter kan'

'Gaat om perceptie dat het altijd nóg beter kan'

Wie Decorum zegt, zegt kwaliteit. En kwaliteit betekent niet alleen het beste product uit de kas. Het betekent ook dat producten met zorg en passie zijn geteeld. Peter ten Have, potplantenteler en Decorum-lid van het eerste uur, kan dat beamen. “Wij hebben altijd de bovenkant van de markt beleverd”, zegt Ten Have in KAS Magazine.

Zijn bedrijf J&P ten Have focust al 65 jaar op de teelt van kamerplanten van topkwaliteit. Begonia, Gloxinia, Poinsettia en tegenwoordig ook compacte groene planten. “Doordat wij verschillende hoofdteelten hebben, kunnen we vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. We willen niet over de gevraagde volumes heengaan, omdat dat invloed heeft op de verkoopprijs. Wij zijn dus niet van steeds meer, maar steeds beter", aldus Ten Have.

Ten Have is een van de oprichters van Decorum. “Iedereen praat altijd over kwaliteit, maar ik zeg altijd dat kwaliteit in je genen moet zitten. Als kwaliteit niet echt je uitgangspunt is, gaat het ook nooit gebeuren. Vóór Decorum selecteerden wij altijd al de zwaarste kwaliteit en verkochten die in een aparte hoes aan specifieke klanten. Dat ging om 20 tot 30 procent van onze productie. In feite doen we dat nu nog steeds, maar dan samen met de beste siertelers van Nederland. In Decorum zitten alleen de koplopers van hun productgroep. Telers die net als wij kwaliteit in de genen hebben.”

Maar hoe bepaal je dan wat kwaliteit is ? “Het gaat om de perceptie dat het altijd nóg beter kan”, geeft Ten Have aan. “Ook al heb je 90 procent topkwaliteit staan, dan is er altijd nog 10 procent die nóg beter is. Als je dat wilt onderscheiden en daar meerwaarde uit wilt creëren, dan is het Decorum-merk perfect geschikt.” Bij J&P ten Have wordt met camera’s gesorteerd. Die camera’s zijn voor Decorum ingesteld op sorteringgrootte 3/4. “Het gevaar is dat je in tijd van grote vraag een beetje met die sortering gaat spelen”, zegt Ten Have. “Maar het gaat om de discipline om daar nooit voor te zwichten. Nooit. Elke teler binnen Decorum heeft zelf de plicht om die grenzen te bewaken.”

Lees het volledige interview hier

Bron: KAS Magazine

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie