Project Van Iperen en LandLab in de prijzen

Project Van Iperen en LandLab in de prijzen

Van Iperen International en LandLab kondigen met trots aan dat hun gezamenlijke project, Plants for Plants, is bekroond met de prestigieuze EU LIFE Award 2023 in de categorie Milieu. Deze prestatie erkent de belangrijke bijdrage van Plants for Plants aan de verduurzaming van de conventionele landbouw. De bekendmaking van de winnaar, gedaan door een deskundige jury, vond plaats tijdens een ceremonie tijdens de EU Green Week - Europa's grootste milieu-evenement - in Brussel bij de Europese Commissie op 6 juni.

Het binnenhalen van de EU LIFE Award 2023 is een bewijs van het niet-aflatende werk en de vruchtbare samenwerking tussen de teams van Van Iperen International en LandLab, evenals de positieve verandering die worden nagestreefd in de landbouwsector, laat het bedrijf weten. "We zijn enorm vereerd met het ontvangen van de EU LIFE Award 2023 in de categorie Milieu", zegt Erik van den Bergh, Managing Director bij Van Iperen International. "Plants for Plants vertegenwoordigt onze toewijding aan duurzame landbouw en de EU heeft het potentieel van Plants for Plants erkend om de kwaliteit en opbrengst te verbeteren, zelfs in stressvolle periodes zoals droogte die tegenwoordig zo gewoon zijn in Europa."

Van Iperen International en LandLab bedanken de EU LIFE Award 2023-commissie voor het erkennen van de belangrijke bijdragen van Plants for Plants® aan duurzame landbouw en milieubehoud. "Daarnaast betuigen we onze hartelijke dank aan de andere begunstigden van het LIFE-project, namelijk Padova University, Euroliquids en James Hutton Institute, voor hun waardevolle samenwerking en steun. Deze collectieve prestatie voedt onze toewijding aan het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen die positieve veranderingen in de landbouwsector stimuleren. We willen ook onze oprechte waardering uitspreken voor de meer dan 80 telers in heel Europa die betrokken waren bij de demoproeven en actief deelnamen aan het Plants for Plants-project. Hun samenwerking en toewijding hebben bijgedragen aan het succes en de impact van onze op planten gebaseerde biostimulerende oplossingen. Samen hebben we de kracht van innovatie en samenwerking laten zien bij het maken van de groene switch!"

Plants for Plants is een nieuwe generatie plantaardige biostimulantia die in elke fase nauwgezet worden gecontroleerd, van de sourcing tot het eindproduct. Met toewijding aan biologische principes biedt het een 100% natuurlijke oplossing die veilig is voor gebruikers, consumenten en het milieu. Na een rigoureus food-grade proces zorgt Plants for Plants voor optimale kwaliteit en duurzaamheid in landbouwpraktijken.

Plants for Plants vertegenwoordigt een baanbrekend initiatief door een reeks op planten gebaseerde biostimulanten te introduceren die de gewasprestaties verbeteren en duurzame landbouwtechnieken promoten. Door uitgebreid onderzoek en veldproeven gedurende 10 jaar heeft Plants for Plants uitzonderlijke resultaten laten zien in verschillende landbouwsectoren. Het project heeft niet alleen tastbare voordelen opgeleverd voor telers, maar heeft ook de positieve impact ervan op de bodembiodiversiteit aangetoond.

Temidden van de aanhoudende droge weersomstandigheden in Europa staan telers voor de uitdaging van waterschaarste en droogtestress. Juist in deze kritieke periode wordt de kracht van Plants for Plants onmisbaar. "Ons assortiment biostimulanten op plantenbasis, waaronder Plants for Plants 4-Good, 4-Vita en 4-Terra, is speciaal ontworpen om de watergebruiksefficiëntie (WUE) te verbeteren, de opname van voedingsstoffen (NUE) te optimaliseren en planten te versterken tegen droogte -gerelateerde stress. Door Plants for Plants in hun teeltpraktijken op te nemen, kunnen telers het potentieel van de natuur benutten om droogte te bestrijden en veerkrachtige, productieve gewassen te realiseren."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie