Broeiboek Tulp 2.0

Broeiboek Tulp 2.0

Jasper Dogterom van Dogterom Flowerbulbs heeft uit handen van Rianne van der Hulst, voorzitter van de Bollenacademie, het eerste exemplaar van het geheel herziene en geactualiseerde Broeiboek Tulp 2.0 ontvangen. Dit boek is een uitgave van de Bollenacademie.

Het nieuwe tulpenbroeiboek, geschreven door Alex Buis van Tulpenadvies BV en oud-onderzoeker Henk Gude biedt studenten diepgaand inzicht in de technieken en processen achter het broeien van tulpen. Van de beschrijvingen van ziekten en plagen tot het beheersen van het broeiproces, elke stap wordt gedetailleerd beschreven met illustraties en praktische tips. Dit educatieve hulpmiddel is bedoeld om studenten te voorzien van essentiële kennis en vaardigheden voor een succesvolle carrière in de bloembollensector. Met zijn heldere uitleg en praktische benadering is het tulpenbroeiboek een waardevolle bron voor toekomstige broeiers. Voor bestaande tulpenbroeiers zit het boek vol met herkenbare beschrijvingen en foto’s. Hierdoor kan het boek worden gebruikt voor het actualiseren van de achtergrondkennis.

Jasper Dogterom is bedrijfsopvolger van Dogterom Flowerbulbs in Oude Tonge, Zuid-Holland. Het bedrijf bestaat uit de takken bloembollen, akkerbouw en sinds dit jaar ook broeierij. Dogterom Flowerbulbs heeft de missie om op een zo duurzaam mogelijke wijze kwalitatief hoogwaardig voedsel en bloembollen te produceren. Het boek is onderdeel van een hele reeks boeken dat de Bollenacademie heeft uitgegeven en iedereen kan het boek bestellen via de website van de bollenacademie.

Bron:

Deel artikel