Green Cities Europe Seminar op Floriade Expo

Green Cities Europe Seminar op Floriade Expo

Green Cities Europe organiseert dit jaar vier bijeenkomsten. Dit zijn kennisbijeenkomsten met iedere keer een centraal thema. De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Floriade Expo 2022 in Almere op woensdag 18 mei 2022 met als thema Sense of Place.

Aan het einde van deze bijeenkomst wordt het boek 'The Green City Guidelines' gepresenteerd. Dit boek gaat inhoudelijk in op het thema van Floriade - Growing Green Cities en is een praktische 'guideline' om een stad of stedelijke omgeving te vergroenen.  Het eerste exemplaar van het Green City Guidelines boek wordt overhandigd aan Annemarie Jorritsma - Commissaris-Generaal Floriade. Niek Roozen - landschapsarchitect Floriade, reikt het boek aan haar uit. Daarnaast staan er twee lezingen op het programma rondom het thema Sense of Place.

De eerste lezing wordt verzorgd door Steffen Nijhuis, landschapsarchitect en onderzoeker aan de TU Delft. Hij heeft een bijdrage geschreven aan het boek over de kracht van een ontwerp met behoud van bestaande landschapselementen: 'Landschap als basis'. De tweede lezing wordt gehouden door Jaap Smit, dendroloog en verantwoordelijk voor de aanleg en sortimentskeuze van het arboretum van Floriade. Hij gaat in op de toepassing van bomen in de stedelijke omgeving met het toekomstige klimaat als uitgangspunt.

Op het programma staat een rondleiding over het Floriade-park door Niek Roozen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v