Gerberakwekerijen gaan samen in FlowerHarmony

Gerberakwekerijen gaan samen in FlowerHarmony

De twee gerberabedrijven uit Kwintsheul en Maasdijk bereiden zich voor op de toekomst en gaan per 1 januari 2024 samen verder onder de naam FlowerHarmony.

Door deze fusie ontstaat er een bedrijf van bijna 9 hectare, verdeeld over 3 teeltlocaties op het gebied van minigerbera’s en daarmee wordt FlowerHarmony het op een na grootste lid van telersvereniging Colours of Nature.

Roy Batist van Batist Oranjepolder BV: “Met alle ontwikkelingen waarmee onze sector te maken heeft op gebied van energie, arbeid en regelgeving zien we een toegevoegde waarde in kennis en krachtenbundeling”.

Beide bedrijven zijn lid van telersvereniging Colours of Nature UA, een coöperatie van zeven gerberabedrijven. Met een totale oppervlakte van 35 hectare is de coöperatie marktleider in zijn segment. Met een focus op de retail en grootschalige groothandel.

Wouter van Dijk van CON Heulweg BV: “We werken door de telersvereniging al meer dan 15 jaar samen en kennen elkaar daarom heel goed. Ik ben een échte teler en wil mij daar dan ook volledig op kunnen focussen. Door deze fusie kunnen we de taken beter verdelen en ons meer bezighouden met de dingen waar we goed in zijn”.

Met de fusie wil het bedrijf zich ook beter profileren als een aantrekkelijke werkgever. Het eerste resultaat hiervan is al geboekt. Na de verkoop van zijn bedrijf in Made zal Twan Breugem de directie namelijk komen versterken, hierdoor kan de taakverdeling nog meer op specialisme worden ingevuld. Twan Breugem: “Per 1 november is mijn bedrijf verkocht aan de buurman. Ik zag te weinig toekomst perspectief voor mijn bedrijf om flink in te investeren. Het alleen runnen van een tuinbouwbedrijf is daarnaast erg intensief, maar door samen met Roy en Wouter verder te gaan zie ik volop perspectief  om aan de toekomst te werken”.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie