Voldoende gas in voorraad

Voldoende gas in voorraad

Het huidige wisselvallige weerbeeld blijft volgens de meest recente weersverwachting nog tot eind oktober aanhouden. Dat betekent een temperatuur van 1-3 graden boven het langjarig gemiddelde op een groot deel van het Europese continent. Het komend weekend lijkt met name de wind aan te gaan trekken. Daardoor zal de gemiddelde EPEX prijs weer flink weg kunnen zakken.

De markt verwacht voor het weekend gemiddeld rond de 50 tot 60  €/MWh, aldus AgroEnergy. Dat is overigens vergelijkbaar aan die van het afgelopen weekend. De daaropvolgende doordeweekse dagen lijken ook in lijn te liggen met de huidige week. In de nacht EPEX uurprijzen rond de 100 €/MWh. En de duurste uren oplopen tot zo’n 150-175 €/MWh.
 
Ook voor de komende week is de LNG aanvoer prima. Er worden zeker vijf LNG-schepen verwacht bij de Nederlandse terminals van Rotterdam en in de Eemshaven. Daarmee kan de laatste resterende ruimte in de gasvoorraden wellicht nog opgevuld kunnen worden. Voor West-Europa lijkt de november maand gepaard te gaan met een lichte temperatuursdaling. Dat zal de huidige volatiliteit in de gasprijs niet weg gaan nemen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie