Rustiger weer op komst

Rustiger weer op komst

Na een aantal dagen met relatief hoge temperaturen en windsnelheden worden er vanaf zondag weer rustigere weersomstandigheden verwacht. De temperatuur kabbelt richting het einde van de maand iets omlaag, met ’s nachts mogelijk vorst aan de grond. De wind zakt niet zo ver weg als de afgelopen dagen, windkracht 4 op land wordt vrijwel elke dag voorspeld. Dit zorgt voor neerwaartse druk op de EPEX-prijzen, meldt AgroEnergy.

De verwachting voor volgende week is dat de gemiddelde EPEX-prijs rond 125 €/MWh uitkomt. Voor daggas is er enig opwaarts potentieel als het kwik daalt, maar een prijs hoger dan 55 €ct/m3 lijkt niet waarschijnlijk.

Tot het einde van de maand komen er naar verwachting nog zes LNG-tankers richting Nederland, waarvan één bij de Eemshaven. Ook in Duitsland (2 stuks), Groot-Brittannië (12), België (7) en Frankrijk (9) blijft het vloeibare gas tegen de kusten klotsen. De Aziatische gasprijs blijft rond de Europese gasprijs bewegen en er zijn nog geen signalen dat de vraag daar snel zal toenemen vanwege kou of economische versnelling. Voorlopig blijft Europa dus de meest interessante bestemming voor met name Amerikaans LNG. De Freeport-terminal wacht nog op definitieve goedkeuring om weer gas uit het binnenlandse netwerk aangevoerd te krijgen, maar heeft in de tussentijd al wel drie LNG-tankers gedeeltelijk geladen met gas dat ze nog in de opslagtanks hadden zitten.

Er vindt de komende weken nauwelijks onderhoud plaats in Noorwegen, waardoor de gasleveringen richting Noordwest-Europa rond 330 miljoen m3/dag blijven staan. Pas vanaf begin maart nemen de jaarlijkse werkzaamheden toe.

Bron: AgroEnergy

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v