Onzekere gasmarkt

Onzekere gasmarkt

Tot en met dit weekend blijft het zonnig met temperaturen boven de 20 graden. Na dit weekend zakken de temperaturen en wordt meer wind en regen verwacht. Baseload elektriciteit voor komend weekend handelt net onder de 80 €/MWh, volgende week worden prijzen rond 75 €/MWh verwacht. De wereldwijde gasmarkt is onzeker door de (ongeplande) werkzaamheden in Noorwegen en het verloop van de staking bij Chevron Australië, aldus AgroEnergy.

Bovendien kwam afgelopen woensdag een bericht dat er al een week geen LNG schip is geladen in de Amerikaanse Freeport terminal. Ondanks dat de markt minder nerveus reageert op berichten dan een aantal weken geleden zal de volatiliteit blijven zolang er onduidelijkheid blijft. De LNG aanvoer naar Nederland blijft ondanks alles op niveau. Er worden nog 7 LNG schepen verwacht voor 20 September.

Op opwaartse druk op de steenkool en olieprijzen lijkt aan te houden. De productie van olie blijft ver achter de vraag van de markt. Gezien OPEC naar buiten heeft gebracht dat de vraag in het vierde kwartaal van dit jaar nog meer toe zal nemen, kan deze prijsdruk aan blijven houden.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie